x

Platin til Sort Sol - og dobbelt-platin til Jon

Platin til Sort Sol - og dobbelt-platin til Jon

Og ugens platinplader, fristes man til at sige: Sort Sol har nu solgt 50.000 eksemplarer af deres opsamling "Circle Hits The Flame - Best Off..." Albummet blev udsendt tilbage i marts og solgte da pænt, men har salgsmæssigt rykket igen i efteråret i forbindelse med gruppens 25-års jubilæum, som bl.a. er blevet dækket fyldigt på GAFFA.dk og i GAFFAs Klub-tillæg (ja, ja, en større tv-annoncering har nok heller ikke ligefrem skadet salget). Det er Sort Sols andet platinalbum - det første fik de i 1994 for albummet "Glamourpuss", der i dag har solgt over 100.000 eksemplarer og dermed er gruppens hidtil bedst solgte.

I en noget anden boldgade - og så alligevel ikke helt - har den unge popkomet Jon nu solgt dobbeltplatin, altså 100.000 eksemplarer af sit debutalbum, "This Side Up". Han har også solgt dobbeltplatin af singlen "Right Here Next To You", hvilket vil sige 25.000 eksemplarer.

Jon har som vinder af dette års Popstars-konkurrence på TV2 også haft intens tv-dækning, og så er der faktisk en anden forbindelse mellem ham og Sort Sol: Alle numrene på Jons album er skrevet af det tidligere Aqua-medlem Søren Rasted, der også har været med til at skrive de to nye numre på Sort Sols opsamling, og disse to nye sange er co-produceret af englænderen Toby Chapman, der har en fortid i 80’er-bandet Spandau Ballet, og han har søreme også produceret Jons album.

Både Jons album og single ligger nr. 1 på de officielle hitlister, og i perioden 13. februar-16. marts er han på Danmarksturné med sidste års Popstars-vindere EyeQ.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA