x

Raw Power til Klub GAFFA-medlemmerne

Raw Power til Klub GAFFA-medlemmerne

I denne måned er det 30 år siden, en af rockens absolutte klassikere udkom: Iggy Pop & The Stooges’ “Raw Power”. I anledning af jubilæet kigger Klub GAFFA nærmere på den skelsættende garageplade – hvordan den blev skabt, og hvilken genlyd den gav – og på Iggys øvrige karriere.

Desuden får du den fjerde Klub GAFFA-cd. Tracklisten samt omtaler kan læses herunder:

1. RANDI LAUBEK – “In Port”
“Randi Laubek er klar med sit tredje album, der som sædvanlig har hendes flotte, personlige stemme i front og musikalsk samler de elektroniske elementer fra hendes debutalbum med den romantiske stemning og strygerne fra opfølgeren. Randis sangskrivertalent er intakt, og denne gang stiller hun skarpt på kærlighedens veje og vildveje - både dagligdags og universelt.”

2. MANÁ – “No Voy A Ser Tu Esclavo”
“Dette mexicanske orkester har over 20 år på bagen og har haft utallige succeser især i spansktalende lande og USA, hvor de bl.a. har modtaget en Grammy i kategorien “Best Latin Rock Group”. Stilen er melodisk og groovy latin-pop-rock ikke så langt fra Carlos Santana, med hvem Maná ved flere lejligheder har optrådt og samarbejdet, og han medvirker også på deres nye album.”

3. SPARKLER – “Tiger”
“Efter to soloalbum, som høstede guldplade og en Danish Music Award som årets danske sangerinde i 2001, har Freya ønsket at indgå i en bandsammenhæng. Dette har resulteret i et meget homogent og velspillende band. Sparkler har spillet de første jobs og varmede bl.a. op for JJ72 i Pumpehuset i december. Du kan allerede nu høre singlen i radioen og se videoen.”

4. TURIN BRAKES – “Long Distance”
“En af galionsfigurerne i “new acustic movement”-genren er tilbage. På album-opfølgeren til debuten The Optimist LP fra 2001 har duoen allieret sig med Beck/Air/Supergrass-produceren Tony Hoffer, der har fået en mere rocket lyd ud af dem, dog stadig med Olly Knights karismatiske stærke vokal og Gale Paridjanians slideguitar. Long Distance er førstesinglen.”

5. STEPHEN MALKMUS & THE JICKS – “Dark Wave”
“Den tidligere Pavement-forsanger er på vej med sit andet soloalbum. Som vanligt i front som sanger, guitarist og sangskriver, men som i de sidste par år får han hjælp af The Jicks alias bassisten Joanna Bolme og John Moen - så meget, at de denne gang er nævnt som kunstnere side om side med Malkmus. Stilen er som vanlig både melodisk og skæv lo-fi-rock.”

6. KITTY WU – “This Building Is On Fire”
“Den danske kvartet fik masser af roser, da den i 2001 debuterede med albummet Privacy, der bl.a. gav gruppen en Danish Music Awards-nominering som Årets Nye Navn. Nu er de så klar med opfølgeren, der understreger gruppens talent for at skabe både melankolsk, detaljerig og til tider aggressiv rock. Albummet er produceret af englænderen Rob Ellis, især kendt for sit mangeårige tætte samarbejde med PJ Harvey.”

7. STEVE WYNN – “Amphetamine”
“Den gamle Dream Syndicate-frontfigur og hyppige gæst i Danmark er klar med et nyt album, hans tiende, der som vanligt byder på gedigen, fortællende sangskrivning og er et af hans mere melodiske, afdæmpede og melankolske. Der er dog også plads til en god gang guitar, f.eks. på Amphetamine, og Wynn bakkes kompetent op af sit band The Miracle 3.”

8. THE BREAKERS – “Get Down Low”
“The Breakers er et nyt københavnsk punkrock-band bestående af fem unge gutter i starten af tyverne. The Breakers er tydeligt indspireret af The Stooges, Ramones og Kinks kombineret med en nutidig uimponerethed over for disse gamle legender. The Breakers, der bl.a. fyldte Rust i København 28. december, arbejder p.t. i studiet med Alex Puddu fra Puddu Varano.”

9. PETER VISKINDE – “Feels Like Pain”
“Viskindes syvende studie-soloalbum er indspillet live i studiet, uden overdubs og på kun 10 timer, og på den tid kom der 18 numre i kassen - langt de fleste i “first takes”. På albummet understreger Big Fat Snake-guitaristen, at han er en gedigen sanger, sangskriver og guitarbetvinger, og han får selskab af en lang række komptente musikere. Viskinde er for tiden på turné med The Sun.”

10. ANN-LOUISE – “Feel My Love (Waiting For A Friend)”
“Mere end fire år efter sit sidste album er Ann-Louise tilbage med sit tredje udspil, men det er også et album, der er blevet kælet for. Ann-Louise har fået hjælp af bl.a. Sam Brown (kendt for bl.a. Stop) som co-sangskriver og korsanger og bassisten Phil Thornalley, tidligere medlem af The Cure og Johnny Hates Jazz og manden bag Natalie Imbruglias kæmpehit Torn.”

11. THE SUN – “Magnetic Rush”
“The Sun er tre danske drenge med en gennemsnitsalder på kun 20 år, og de spiller rock med fokus på den gode melodi. Trioen har tidligere under navnet Electric Silence udgivet ep’en Blitz Of You, der vakte en del opmærksomhed. The Sun består bl.a. af sanger og guitarist Jakob Viskinde, søn af Peter Viskinde, som gruppen lige nu er på turné med.”

12. MONOPOL – “Fis Nu Af”
“Monopol er Nikolaj Rysager på sang og Noah Rosanes på guitar, og de garnerer musikken med programmeringer. Sangene er iørefaldende, og teksterne er på dansk og ganske opfindsomme, og det var medvirkende til, at Monopol var en af vinderne i DR’s talentkonkurrence for dansksyngende grupper, KarriereKanonen. Fis Nu Af har da også været et radiohit, og duoen har mere musik i ærmet.”

13. KENNETH THORDAL – “Mayday”
“I en alder af 37 springer Thordal, med en fortid som sanger i grupperne Nude og Stalin Staccato, ud med sit solo-debutalbum med melodiske pop-rock-sange på et usædvanligt finurligt og originalt dansk, hvor Thordals andet job som oversætter af bl.a. South Park og 8 Mile-filmen ikke fornægter sig. Thordal behersker både det rablende og det mere personlige.”

14. RYAN ADAMS FEAT. BETH ORTON – “Brown Sugar”
“Denne dybt personlige fortolkning af Rolling Stones’ struttende stof-hymne fra ‘71-albummet Sticky Fingers blev indspillet af Adams med veninden Beth Orton til et hyldestalbum til de aldrende rockere, der havde 40-års jubilæum sidste år. Adams bliver ved med at overraske lytterne med sin elegante gennemgang af alverdens genrer og har et nyt album i ærmet dette halvår.”Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA