x

McCartney bedst indtjenende på livefronten i 2002

McCartney bedst indtjenende på livefronten i 2002

Paul McCartney var den, der tjente bedst på koncertvirksomhed i 2002, skriver billboard.com. McCartney havde en indtjening på livefronten på intet mindre end 126,1 millioner dollar, svarende til ca. 900 millioner kr., blandt andet hentet ind ved større turnevirksomhed i USA, Mexico og Japan.

McCartney udtaler til Billboard, at han er "overvældet over turnéernes succes og anerkendelsen fra Billboard" (mon det er pengene, han tænker på?), og han agter at fortsætte med adskillige koncerter i 2003.

Lige efter McCartney ligger Cher, der er på en længere "farewell tour", der indtil videre har tjent 67,6 millioner dollar, og Elton John og Billy Joel, hvis fælles turné har givet 66 millioner dollar i kassen. Lidt længere nede finder vi Dave Matthews Band, der har tjent 52,8 millioner dollar. Dave Matthews er til gengæld det band, der har spillet for flest mennesker i 2002, nemlig 1,4 millioner, endda helt uden stadionkoncerter.

Nu vi er ved Paul McCartney, så røg han forleden ud i et skænderi med John Lennons enke Yoko Ono. På sit nyligt udsendte livealbum "Back In The U.S" (der indtil videre kun er udsendt i USA) har han nemlig noteret de gamle Beatles-sange som værende skrevet af "McCartney/Lennon", også selv om to Beatler i sin tid aftalte af kreditere deres sange "Lennon/McCartney" - uanset, hvor meget andel de hver især havde i dem (det skiftede en del). Denne ombytning har gjort Yoko Ono rasende, og hendes talsmand har kaldt McCartney for "revisionist" - et pænt ord for historieforfalsker. Hun har dog ingen planer om at sagsøge McCartney.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA