x

Napster lokker med 1 billion dollars

Napster lokker med 1 billion dollars

Efter Napster’s lussing i retten, er firmaet nu ude med den store pengepung, som motivator til af indgå en aftale med pladeselskaber og kunstnere.

1 billion dollars, er Napster parat til at betale for at få lov til at lade sine brugere frit downloade musik, over de næste fem år. Pengene skulle så fordeles med ca. 150 millioner dollars til hver af de fem store pladeselskaber, samt ca. 50 millioner dollars til uafhængige pladeselskaber og kunstnere. De præcise beløb fastsættes efter hvilke numre der downloades mest.

De mange penge Napster er parat til at betale, skal komme fra programmets brugere. ”Vi ved at Napster er blevet en vigtig del af hverdagen for mange mennesker”, skriver firmaet som argument for at folk er villige til at betale for tjenesten.

Napster har i øjeblikket betalingsversionen på tegnebordet, og de opererer med priser mellem $2.95 og $4.95 for et basismedlemskab - hvor der vil være et begrænset antal overførsler – samt priser mellem $5.95 og $9.95 for fri adgang til musikken.

Betalingsversionen forventes klar i løbet af sommeren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA