x

Ny musikmanagement-uddannelse i Århus skudt i gang

Ny musikmanagement-uddannelse i Århus skudt i gang

Så er startskuddet gået for den nye Music Management-uddannelse (MUMA) på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. De 7 studerende har netop startet undervisningen, og i de kommende 2 år skal de igennem et omfattende undervisningforløb, der gerne skulle ende med at ruste dem bedst muligt til et virke som "musik-entreprenører" i fremtidens musik- og underholdningsbranche.

MUMA-uddannelse er blevet til efter Kulturminsteriets og Erhvervsministeriets rapport om Danmarks Kreative Potentiale. Her fokuseres blandt andet på de store muligheder, der f.eks. ligger for dansk musikeksport i fremtiden. Men modsat andre kultur-områder (film, teater m.v.) har der aldrig eksisteret en decideret uddannelse til musikbranchens folk. Og det er her, MUMA’s primære opgave ligger.

Uddannelsen er blevet til i et samarbejde mellem Kaospiloterne, Handelshøjskolen i Århus og Det Jyske Musikkonservatorium, og dette betyder, at de studerende vil få en meget bred og alsidig uddannelse, bestående af bl.a. økonomistyring, markedsføring og erhversjura (Handelshøjskolen), udvikling af kreative business-koncepter, projektledelse og dialog (Kaospiloterne) og indføring i musikbranchens arbejdsområder fra pladeselskab til koncertarrangør, samt musikkultur, sociologi og historie (Det Jyske Musikkonservatorium).

MUMA er en videregående deltids-uddannelse på diplomniveau, der i fremtiden vil blive suppleret med en masteruddannelse.

Optagelse på MUMA kræver min. 2 års musikbranche-relateret erhvervserfaring, en uddannelse på gymnasialt niveau, samt engelsk på B-niveau.

Der starter et nyt hold til august, så hvis du er interesseret - og opfylder førnævnte minimumskrav - er der et informationsmøde på Det Jyske Musikkonservatorium, onsdag d. 29.januar kl.19:00 (Lille Sal, Fuglsangs Allé, 8200 Århus V). Ansøgningsskema og yderligere information findes allerede nu her,

Der er ansøgningsfrist mandag d. 3.marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA