x

Danske Amelia ny VJ på MTV

Danske Amelia ny VJ på MTV

Billede: Christian Blücher, Jazz Photography Inc.

- Det er på sin plads, at MTV får en brun viking på skærmen , fortæller MTV’s nye VJ, 21-årige Amelia Høy, til GAFFA.dk i forbindelse med offentligørelsen af musikkanalens nye skærmtrold. Amelia skal være programleder for "Up North" og gæstevært på "Morning Glory" sammen med svenske Lars Becklung.

Og det er ikke nogen tilfældighed, at der igen kommer en dansk viking - og så oven i købet en kvindelig én af slagsen - på MTV.

Såvel programleder Lars Becklung som adm. direktør for MTV Nordic, Staffan Rosell, fortæller, at MTV og resten af den trendy verden i stigende grad har fået øjnene op for, at musikken og musikkulturen rykker i Danmark, og man har af samme grund søgt med lys og lygte efter en dansk VJ. De beskriver Amelia som det perfekte valg, grundet hendes positive udstråling, hendes musikalske engagement og internationale baggrund.

For som ægte moderne viking er Amelia berejst som sine hærgende forfædre.

- Jeg er født og opvokset i San Francisco. Min mor er dansk, og da jeg var 12 år gammel, fik hun hjemve, og så tog familien til Danmark. Jeg har boet på Østerbro og gået i folkeskole og gymnasium i Danmark.

Efterfølgende gik turen tilbage til staterne, hvor Amelia bl.a. arbejdede på en natklub og et år på et børne-TV-program. Tilbage i de danske vange kastede Amelia sig over en anden passion - madlavning. Og efter en rum tid på japansk sushi-restaurant er hun nu parat til at give dansk musik et tiltrængt løft.

- Jeg synes, det er utroligt spændende, hvad som foregår på den danske musikscene i øjeblikket. Personligt er jeg vokset op med jazz og soul, hvilket har ført mig videre til hiphop og R&B i dag. Her synes jeg, at Danmark står med stærke kort på hånden. Selvfølgelig Outlandish, men også et band som Nobody Beats The Beats, og så bliver det spændende at høre Jokerens kommende soloplade. Men også på rockscenen står det godt til. Raveonettes og Saybia er ikke til at komme uden om, og heller ikke Mew, Kashmir og en personlighed som Pernille Rosendahl fra Swan Lee.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA