x

Phil Spector arresteret for mord

Phil Spector arresteret for mord

Den legendariske amerianske producer Phil Spector blev mandag arresteret, sat i forbindelse med skuddrabet på en kvinde, der blev fundet død i hans hjem i Los Angeles. Spector er nu løsladt mod en kaution på 1 million dollar.

Spector har nu fået topadvokaten Robert Shapiro som forsvarer. Shapiro er bl.a. kendt for at have forsvaret fodboldstjernen O.J. Simpson, ligesom han var forsvarer for Tvind-lederen Mogens Amdi Petersen, mens denne sidste år sad fængslet i Los Angeles. Shapiro har dog ingen kommentarer til sagen.

Spector er kendt for en noget afslappet omgang med skydevåben. Ifølge mtv.com sagde den nu afdøde Ramones-bassist Dee Dee Ramone sidste år, at Spector i 1980 holdt ham som gidsel i to dage og havde en mængde våben i sit hjem. Ifølge en række biografier har Spector også truet folk som John Lennon, Leonard Cohen og pladeselskabsdirektøren David Geffen med skydevåben.

Den 62-årige Spector var især aktiv i 1960’erne, hvor han blev kendt for sin såkaldte "wall of sound"-lyd, hvor instrumenterne ligger i mange lag oven på hinanden, og han har produceret for navne som The Ronettes, Diana Ross, The Righteous Brothers, The Ramones, Ike og Tina Turner, Leonard Cohen, George Harrison og John Lennon, ligesom han producerede The Beatles’ svanesang "Let It Be" fra 1970. I de senere år har han ført en tilbagetrukket tilværelse, men har dog produceret to numre til Starsailors kommende, andet album, der udkommer senere i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA