x

Tidligere The Verve-guitarist nyt Blur-medlem

Tidligere The Verve-guitarist nyt Blur-medlem

Ved en lukket mini-koncert afholdt af pladeselskabet Parlophone i fredags i London gav Blur deres første liveoptræden, siden den originale guitarist Graham Coxon gik ud af bandet. Og med som ny guitarist var Simon Tong fra The Verve og senere The Shining.

Simon Tong blev i 1996 medlem af The Verve, efter at deres originale guitarist Nick McCabe gik ud af bandet. Da McCabe sluttede sig til The Verve igen i forbindelse med albummet "Urban Hymns", indtog Tong rollen som andenguitarist og keyboardspiller. Simon Tong dannede efter The Verves opløsning i 1999 bandet The Shining sammen med The Verve-bassisten Simon Jones. The Shining udgav sidste år deres selvbetitlede debutalbum og regnes i dag for opløste.

Ud over Tong og de originale Blur-medlemmer Damon Albarn (vokal, guitar), Alex James (bas) og Dave Rowntree (tromer) bestod det nye Blur i fredagens live-formation også af en ukendt keyboardspiller, en perkussionist og to korsangere.

Bandet spillede tre nye sange fra det endnu ubetitlede album, der heller ikke har nogen fast udgivelsesdato endnu. De tre nye sange beskrives henholdsvis som værende en langsom ballade a la "Tender" (fra "13"-albummet), en mellemtempo-sang og en punky thrashy sang.

En kilde tæt på bandet har udtalt, at Tong ikke kommer til at erstatte Graham, da han ikke kan erstattes. Simon Tongs rolle i Blur er derfor kun som live-guitarist til den kommende turné senere på året.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA