x

Junior Senior berigtiger udtalelser til NME

Junior Senior berigtiger udtalelser til NME

Dansk musik er kraftigt på vej frem i udlandet i denne tid, og i den forbindelse havde det toneangivende engelske musikblad NME et interview med Jesper "Junior " Mortensen fra Junior Senior i bladets udgave 1. februar. I den forbindelse kunne man læse nogle ret hårde udsagn om den danske musikscene i almindelighed og Nik & Jay i særdeleshed. Junior føler sig dog fejlciteret i artiklen, hvor han er citeret for følgende ord:

"Du er nødt til at høre dansk musik for at forstå, hvor elendigt det er. F.eks. har vi disse her to hvide forstads-R&B-wannabe-fyre Nik & Jay, men det er meningen, at det skal udtales ‘Niggerjoint’."

Helt så barske var ordene ikke, siger Junior:

- Det er flere forskellige sætninger, NME har blandet sammen. Jeg ved ikke, om det er, fordi mit engelsk for gebrokkent. Jeg sagde dels noget om den danske musikscene i firserne, som jeg synes var ret kedelig med al den pop, og så noget om den danske musik nu. NME spurgte, hvem der var stjerner i Danmark for tiden. Så sagde jeg, at vi havde en gruppe, der hed Nik & Jay, der var nogle hvide fyre, der var inspireret af amerikansk R&B og blandede det med dansk rap, og så fortalte jeg lidt om ordspillet i deres navn. Jeg har ikke sagt, hvad jeg mente om dem. Jeg synes, vi virker så højrøvede i det interview, som om vi synes, vi er Danmarks bedste band, og der ikke er andre gode grupper herhjemme. Vi blev kede af at fremstå sådan; der er da kommet en masse gode bands frem i den senere tid, f.eks. Mew og The Raveonettes.

Hvad med Nik & Jay - kan du lide deres musik?
- Nej, det er ikke rigtig min smag, men jeg kender også kun hittene fra radioen. Men jeg har mødt dem nogle gange, og de er nogle meget flinke fyre.

I interviewet siger du også, at du ikke kan lide Ronan Keating, som omvendt har rost jer i tv. Er det korrekt citeret?
- Ja, han har ikke nogen stor stjerne hos mig. Men han er da blevet bedre solo end i tiden med Boyzone.

I interviewet kan man også læse, at I har afvist et samarbejde med Aqua? Hvad er sandheden bag den historie?
- Det var bare en vandrehistorie, der kom frem, fordi vi var i studiet samtidig. Så var der nogen, der mente, at vi var i gang med et samarbejde. Men det har aldrig haft noget på sig, så vi svarede nej, da vi blev spurgt, om vi havde gang i et samarbejde.

I tidligere interview har I også kritiseret den danske musikscene. I GAFFA august 2002 sagde du bl.a.: "Danmark har altid været et år eller flere bagefter de andre, hvad angår musik. Der er aldrig nogen, der kommer og tager folk med storm med noget nyt - som også kunne gå i udlandet. Det er altid en eller anden bleg efterligning. I Danmark er der ikke traditioner for ny musik ... jeg læste om D-A-D, at de godt kunne lide Ramones, og at det var et af deres yndlingsbands, så jeg forstår bare ikke, hvordan man kan lave noget, der er så fantasiløst og slattent i forhold til Ramones." Har du så sagt det?
- Ja, det er rigtigt nok. Jeg var vild med D-A-D, da jeg var yngre, men jeg kan ikke lide deres nyere album.

Vil I få NME til at berigtige historien?
- Nej, for vi er meget glade for, at de har omtalt os, og i England er der jo ikke nogen, der kender Nik & Jay. Bladet har heller ikke så mange læsere i Danmark i forhold til, hvor mange der læser GAFFA.

Nik & Jay har ikke lyst til at kommentere sagen.

Junior Senior single "Move Your Feet" udkommer i England 24. februar og bliver efterfulgt af albummet "D-D-Don’t Don’t Stop The Beat" 10. marts. Singlen er allerede blevet et hit i Danmark, Sverige og Holland, ligesom den er udgivet i Norge og også udkommer senere i en række andre europæiske lande.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA