x

Rockfotos i Århus

Rockfotos i Århus

Billede: Per Morten Abrahamsen (billedet let beskåret)

Sidste efterår viste Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg i Hillerød udstillingen "Karisma" med portrætter og andre fotografier af Per Morten Abrahamsen. Blandt de portrætterede var rocknavne som C.V. Jørgensen (billedet), D-A-D, Sort Sol og Lars H.U.G. Nu vises udstillingen på Aarhus Kunstmuseum fra og med lørdag d. 22. februar, hvor den åbnes af skuespilleren og instruktøren Tomas Villum Jensen, der også er blevet fotograferet til udstillingen.

Per Morten Abrahamsen er kendt for sine iscenesatte, historiefortællende fotografier og har bl.a. arbejdet med mode og rock, hvor noget af hans produktion er fotos til pladecovere med f.eks. Sort Sol og Jupiter Day. Hans billeder har også fundet vej til magasiner som Press, Børsens Nyhedsmagasin, Sirene m.fl. Abrahamsens seneste udstilling fra 1997 i Københavns Kommunes Udstillingsbygning Nikolaj var en af de meste sete danske fotoudstillinger i 90’erne.

Foruden navne fra musikkens verden byder udstillingen "Karisma" på fotos af bl.a. socialrådgiveren, forfatteren og radioværten Tine Bryld, journalisten og politikeren Jørgen Schleimann, skibsrederen Mærsk Mc-Kinney Møller, skuespilleren Nikolaj Lie Kaas og filminstruktøren Thomas Vinterberg. I alt præsenterer "Karisma" 100 fotografier fra Per Morten Abrahamsens seneste fem års arbejder. Aarhus Kunstmuseum udgiver også et katalog i forbindelse med udstillingen, der løber frem til og med 18. maj.

Nu vi er ved musikrelaterede udstillinger i Århus, kan vi også lige minde om Dansk Plakatmuseums "Rock og pop på plakaten" med 150 pop- og rockplakater fra hele verden. Udstillingen kører til og med 2. marts. Kvindemuseet har endvidere en udstilling om den tidlige danske elektroniske komponist Else Marie Pade. Dén udstilling kører til og med 20. maj.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA