x

Nyt Sigur Rós-album kan kun købes i morgen

Nyt Sigur Rós-album kan kun købes i morgen

I starten af sidste år indspillede islandske Sigur Rós filmscoret til dokumentarfilmen "Hlemmur". Filmen, der er instrueret af Olafur Sveinsson, handler om Reykjaviks centrale busstation, lokaliseret i den mest isolerede udkant af byen.

Soundtracket er nu færdigt og indeholder 19 ubetitlede instrumentalnumre, der i længde varierer mellem 34 sekunder og 3 minutter. Albummet varer efter bandets standard kun ganske kort, 36 minutter, og bliver beskrevet som Sigur Rós' mest eksperimenterende udspil til dato.

Indpakningen består af billeder fra filmen, et kort over Islands offentlige transportsystem og et billede af en gammel afrevet togbillet på coveret.

"Hlemmur" udsendes ikke i butikkerne, men kan erhverves ved Sigur Rós' igangværende turné, der bringer dem til Falconer Salen i morgen onsdag.

Af andre Sigur Rós-nyheder kan det nævnes, at bandet i april udsender den første sang fra deres seneste album "( )" som single, dog kun i England. Singlen kommer til at indeholde en ny indspilning af den ubetitlede sang, et remix af den samt to nye ubetitlede sange. Singlen udsendes også i dvd-format med musikvideoerne til "Svefn-G-Englar", "vi©£rar Vel Til Loftárása" og den ubetitlede single.

Du kan se videoen til den nye single i Real Player-format her.
Og i Windows Media player format her.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA