x

Mindst 39 dræbt ved koncertulykke i USA

Mindst 39 dræbt ved koncertulykke i USA

Mindst 39 blev dræbt, og mindst 164 blev kvæstet, da der opstod brand under en koncert med heavybandet Great White på spillestedet The Station i Rhode Island i USA, skriver cnn.com. Dermed er der tale om en af de værste ulykker i forbindelse med en rockkoncert nogensinde og den første større ulykke, siden ni mænd blev mast ihjel på Roskilde Festival 2000. Bandets guitarist er blandt de savnede.

Branden brød ud i går ca. kl. 23 lokal tid i forbindelse med affyring af fyrværkeri, da bandet gik på scenen. I første omgang troede nogle af tilskuerne, at flammerne, der hurtigt fik fat i inventaret, var en del af showet (det kan anes på billedet), men da alvoren gik op for folk, gik der panik i mængden.

Great Whites forsanger Jack Rusell udtaler, at bandet havde fået tilladelse til at affyre fyrværkeri, mens spillestedets scenetekniker Paul Vanner, siger, at han ikke var klar over, at bandet planlagde at anvende fyrværkeri.

For kun tre dage siden døde 21 på en natklub i Chicago, da der gik panik i folk efter at politiet affyrede peberspray for at opløse et slagsmål.

Great White er kendt for tung rock i den blødere afdeling og havde deres kommercielle storhedstid i 1980’erne, hvor de bl.a. i 1989 fik et hit med en coverversion af Ian Hunters "Once Bitten, Twice Shy".

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA