x

Vinderne af limited-edition Zwan-albums og T-shirts fundet

Vinderne af limited-edition Zwan-albums og T-shirts fundet

Tidligere på måneden udsendte Billy Corgan sit første album siden Smashing Pumpkins' svanesang "Machina: The Machines Of God" fra 1999. Albummet med titlen "Mary Star Of The Sea" er blevet til i et samarbejde med den tidligere Pumpkins-trommeslager Jimmy Chamberlin, Matthew Sweeney, eks-medlem af Chavez på guitar, eks-A Perfect Circle-medlem Paz Lenchantin på bas og David Pajo fra Papa M og tidligere Tortoise på guitar.

Vi spurgt:
Hvem har Billy Corgan ikke spillet sammen med siden Smashing Pumpkins' opløsning?
Det rigtige svar er: Hole

Vinderne af limited-edition cd og t-shirt er:

Thilde Ullsdal
6600 Vejen

Birthe Barkoz
8800 Viborg

Sidsel Rose Kongstad
5220 Odense S.

Lars Bang
6230 Rødekro

Vinderne af limited-edition cd er:

Michael Tranekjer
DK-2500 Valby

Marlene Kristensen
6064 Jordrup

Peter Meyer
9000 Aalborg

Rolf Vagndorf
8700 Horsens

Michael Bech Olesen
8660 Skanderborg

Mette Vestergaard
2640 Hedehusene


Der er en stor forskel fra "Adore" og "Machina" til, hvor I er nu. Hvad er den største forskel mellem Smashing Pumpkins dengang og Zwan i dag?
BC – Det ved jeg ikke, vi er federe. Vores samlede vægt er steget.
JC – Billy og min vægt tilsammen alene er sikkert lige så høj, som Pumpkins var dengang.
MS – Lad for guds skyld være med at skrive, hvor fede de er blevet.

Hvordan opstod idéen til at danne Zwan?
BC – Da Pumpkins stoppede, var planen at holde en pause. Jimmy og jeg havde ingen planer om at arbejde sammen i den nærmeste fremtid, i hvert fald ikke med popmusik. Så tog jeg til Salt Lake City for at arbejde på noget musik og skrive nogle sange, og jeg inviterede Matt bare for at hænge ud med mig, og så besluttede Jimmy sig for, at han ville med. Derefter blev det mere seriøst. Men der var ingen masterplan, det skete bare gradvist. Vi startede med at arbejde sammen i april måned 2001, og vores album er netop udkommet. Vi tog vores tid, spillede en masse shows, elektrisk og akustisk. Vi tilbragte en del tid med musikken. Det var ikke en hurtig "lad os danne et band"-proces.

Har I udgivet alt det materiale, I har skrevet som Zwan?
BC – Nej, nej, der er masser af sange. Vi laver en akustisk dvd, der forhåbentlig udsendes i starten af næste år, og forhåbentlig kommer der også et nyt Zwan inden alt for længe. Og vi arbejder også på et filmprojekt.

Kommer I kun til at spille jeres originale materiale, elller bliver der sneget noget Smashing Pumpkins ind i jeres sæt?
Alle sammen – Nej, aldrig
BC – Det kan du godt understrege, vi har spillet sammen i over et år, og vi fylder spillestederne, pladesalget går godt, folk kan lide bandet, så der er ingen grund til at spille Pumpkins-sange. Vi har ikke lyst til det, og det er ikke i disrespekt over for Pumpkins, men jeg synes ikke, det ville være fair at bede bandet om at spille Pumpkins- sange. Vi bad ikke folk om at blive medlem af Smashing Pumpkins med et andet navn; vi spurgte dem, om de ville være med i Zwan.

Skal I spille på Roskilde Festival?
BC – Vi vil gerne, og lige nu bliver der forhandlet om det, men det kunne være strålende. En masse folk ville blive overrasket, bandet er virkeligt stærkt, og jeg tror, det er virkeligt, virkeligt stærkt i festivalsæsonen. Vi spillede nogle store shows i Amerika omkring jul.
MS – Det er et godt miljø, med al den musik.
BC – Vi kommer til at spille Audioslave-sange, vi spiller "Cochise" (griner)

Nu er der rent faktisk en hel bølge af artister, der var fremme i 1992
BC - Du mener gamle mennesker?

Dave Grohl, Audioslave, Pearl Jam, lige pludselig sker der en hel masse, og du er en del af det.
BC – Yeah, her er formlen: Du bliver et stort navn, du tjener en masse penge, du køber et stort hus, du tager hjem og beslutter dig for at holde en pause, du køber en satellitdisk, du sidder og lytter til al den frygtlige musik i fem år, du bliver tilpas sur og kommer tilbage og sparker alles fucking røv. Det er formlen. Det er godt nok ikke sådan, det skete, men…

Læs hele Henrik Tuxens interview med Zwan i GAFFA marts.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA