x

Markante navne til Århus-festival for electronica og alternativ rock

Markante navne til Århus-festival for electronica og alternativ rock

RECession, en festival for elektronisk musik og alternativ rock, der finder sted i Århus 1.-3. maj, har netop offenliggjort de første cirka 70 procent af de optrædende navne. Blandt disse finder man markante internationale kunstnere som Asian Dub Foundation (billedet), Coldcut, The Fall, Llora, Xploding Plastix og danske ditto som Nikolaj Nørlund, Goodiepal, Düreforsög, Limp, Manual, My Beloved, Picnic, Mofus m.fl.

Det er første gang, RECession finder sted, og koncerterne afvikles på de århusianske spillesteder Train, VoxHall og Musikcaféen samt den særlige location EMMA i Midtkrafthallen på Århus Havn. Bag RECession står den nystartede forening af samme navn, som i samarbejde med foreningen EMMA (Elektronisk Musik Miljø i Aarhus) og Frontløberne har stablet festivalen på benene. GAFFA.dk fik en snak med Michael Moesmann fra arrangørgruppen.

- Vi syntes, der manglede noget elektronisk musik og noget alternativ rock i Århus, og det er meningen, at festivalen skal være en årligt tilbagevendende begivenhed, fortæller han. - Vi synes også, det er synd, at så mange lokale musikere flytter fra Århus, så vi vil forsøge at skabe et miljø, der kan holde på dem.

Er I ikke bange for at kollidere med Dansk Rock Samråds Spot-festival, der finder sted fire uger senere?
- Nej, for vi har ligget i dialog med Spot for at undgå overlapninger blandt de optrædende, og desuden er Spots fokus primært dansk og dernæst nordisk, hvor vi orienterer os mere internationalt. Vores navne kommer fra Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrig, Belgien, Rusland, Sverige, Norge, Island og Danmark.

Sidste års skandaleombruste Wig Wam Tour-konkurs må have givet jer noget at tænke over, inden I kastede jer ud i dette projekt?
- Ja, i dag kan man jo ikke arrangere en festival uden at have Wig Wam Tour i baghovedet. Men vi har lavet et fornuftigt budget, så det burde ikke kunne gå galt. RECession har i øvrigt fået støtte af Statens Musikråd og Århus kommune.

RECession-navnet er for øvrigt valgt, fordi det både kan betyde "recording session" og "fordybning/niche".

Samtlige offentliggjorte optrædende:
Coldcut (UK)
Sven Van Hees (B)
Asian Dub Foundation (UK)
Llorca (F)
Covenant (S)
Calla (US)
Koxbox
Spokane (US)
Physics (S)
The Ghost (US)
Hood (UK)
An Pierlé (B)
VVM (UK)
McClusky (UK)
Fizzarum (RUS)
Goodiepal (UK/DK)
mewithoutYou (US)
Terry Lee Brown Jr. (D)
Blue Foundation DJs
Boytronic (D)
Nikolaj Nørlund
Project Grudge (S)
Jackie-O Mother Fucker (US)
Düreforsög
Low Frequency In Stereo (N)
Limp
Manual
Hjörtur (ISL)
Singvogel
Xploding Plastix (N)
Krummelur & Band (S)
Picnic
My Beloved
Flying Virgins
Mofus
Mistaken
Harry Lime

Ca. 30% af programmet, heriblandt nogle hovednavne, vil senere blive offentliggjort. Følg med på www.recession.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA