x

Den danske Guantanamo-fange var electronica-musiker

Den danske Guantanamo-fange var electronica-musiker

Den danske statsborger, der over et år har siddet fanget på USA’s Guantanamo-base på Cuba, mistænkt for meddelagtighed i terrorangrebene på USA 11. september 2001, har en fortid i det århusianske electronica-miljø, både som musiker, DJ og koncertarrangør

I et interview i Jyllands-Posten fortæller den århusianske DJ og pladeforhandler (og tidligere GAFFA-skribent) Jakob Domino om sin gamle ven, der har en dansk mor og en algiersk far, og som var en aktiv del af det århusianske electronica-miljø i slutningen af 90’erne. Efterhånden trak han sig dog ud af miljøet for at hellige sig mere lukkede muslimske cirkler. Jakob Domino er dybt overrasket over, at hans gamle ven har foretaget et så markant interesseskift og beskriver ham som en meget behagelig person.

Også et nuværende medlem af GAFFAs redaktion har haft omgang med den terrormistænkte dansker i electronica-miljøet i Århus.

Den amerikanske regering er blevet massivt kritiseret for at holde de mistænkte terrorister tilfangetaget uden at stille dem for en dommer, og i næste uge rejser en amerikansk repræsentant til Danmark for at drøfte danskerens skæbne med den danske regering.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA