x

John Peel spiller dansk demoband

John Peel spiller dansk demoband

Den legendariske 63-årige engelske BBC Radio 1-DJ John Peel spillede for nylig et nummer med det århusianske demoband Tiger Tunes og udtrykte sin tilfredshed med gruppen. Det er ellers yderst sjældent, at Peel spiller dansk musik i det hele taget, men han har altså kastet sin kærlighed på Århus-gruppen, der blander skramlende synths med garagerock og lavede "månedens demo" i GAFFA november 2002.

Peel er kendt for sine sessions, hvor markante kunstnere spiller live i studiet. Han har bl.a. indspillet med navne som Syd Barrett, Tim Buckley, The Cure, Cocteau Twins, Happy Mondays, The Jam, Oasis og Siouxsie & The Banshees, og optagelserne bliver ofte udgivet på plade. Der er i gennemsnit mellem 7 og 9 millioner lyttere, når Peel går i luften.

John Peel valgte nummeret "Trainstations And Harbors And Airports" fra Tiger Tunes’ første demo, som gruppen sendte til ham for over et år siden. Tiger Tunes har i øvrigt netop tegnet kontrakt med det nystartede århusianske pladeselskab Bird Hits Plane om udgivelse af gruppens debutalbum, der kommer 7. august.

Bird Hits Plane gjorde sig i november bemærket med deres første udgivelse, den tredobbelte ep "3P" med de tre upcoming bands Kvæg, Lampshade og Apartment. Tiger Tunes-albummet bliver selskabets første "traditionelle" albumudgivelse.

Folkene bag Bird Hits Plane har i øvrigt netop startet dels den alternative musikklub Transmission, der finder sted tirsdag aften i lige uger på Café Paradis i Århus, dels et radioproram af samme navn, der vil køre tirsdag kl. 21-22 i de ulige uger på den århusianske frekvens 93,7 og fokuserer på musikbranchens vilkår og ny musik.

Tiger Tunes kan i øvrigt opleves live i Ungdommens Hus i Fredericia 3. april og på Spot 09-festivalen, der finder sted i og omkring Musikhuset Århus 29.-31. maj.

Læs mere om Tiger Tunes på www.tigertunes.dk, hvor du også kan høres musikeksempler.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA