x

Youssou N’Dour aflyser USA-turné i protest mod Irak-krigsplaner

Youssou N’Dour aflyser USA-turné i protest mod Irak-krigsplaner

Reaktionerne mod den truende krig mod Irak forstærkes på begge sider. For nylig afviste en pizzariaejer på Fanø f.eks at sælge til tyskere og franskmænd som protest mod disse landes regeringers anti-krigeriske linje. Nu har den senegalesiske sangstjerne Youssou N’Dour rettet et angreb den anden vej: Han har aflyst hele sin planlagte USA-turné med 38 koncerter - hans længste USA-turné nogensinde - i protest mod USA’s krigstrusler mod Irak, skriver han på sin hjemmeside, youssou.com. Her er hans begrundelse:

"Det er min stærke overbevisning, at ansvaret for at afvæbne Irak skal ligge i FN. Derfor sætter jeg spørgsmålstegn ved den amerikanske regerings planer om at indlede en krig i Irak alene. Jeg tror, at en turné i USA mange steder i verden vil blive opfattet - med rette eller urette - som en støtte til den amerikanske politik, og derfor opfatter jeg det som upassende at optræde i USA under disse omstændigheder. Jeg ved, at der er mange i USA, der ikke er enig med deres regering i denne sag, og de har min fulde respekt (...) Jeg håber virkelig at kunne komme tilbage til USA, når det bliver bedre tider. Men jeg kan ikke forestille mig at spille i USA, når en så alvorlig krise optager hele verden."

USA-turnéen skulle have været indledt 26. marts som opfølging på N’Dours seneste album "Nothing’s In Vain (Coono Du Réer)", der udkom i slutningen af 2002.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA