x

Se vinderne af nyt Nick Cave And The Bad Seeds-album

Se vinderne af nyt Nick Cave And The Bad Seeds-album

Vi spurgte
Hvilket originalt medlem af The Bad Seeds valgte for nylig at forlade bandet?
Det rigtige svar er: 1: Blixa Bargeld

De heldige vindere er:

Jane Oksen
7451 Sunds

Lene Skipper
8000 Århus C

Katrin Julius
7430 Ikast

Præmierne er sendt ud.

Interview af: Signe Glahn

- Hør nu her. Nick Caves stemme lyder lidt træt og slidt efter en hel dag i journalisternes krydsild.
- Jeg gider ikke snakke om det. Ingen aner, hvorfor de laver den musik, de gør. Måske gør Peter Gabriel, men ellers … Man tager bare den samling af sange, det efter lange kampe er lykkedes én at skrive, og går i studiet uden at have en anelse om, hvordan det bliver. Jeg aner ikke engang, hvad sangene handler om. Der er ikke noget bandråd, hvor vi sætter os ned og beslutter: ”Den sidste plade var sådan og sådan; nu må vi hellere gøre det sådan og sådan.” Vi går bare ind og spiller. Når pladen er mixet, spiller jeg den aldrig igen, seriøst. Jeg mister interesse for det.
Nick Cave trommer lidt irriteret og rastløst ned i bordet og fortsætter:
- Det, jeg forsøger at sige, er, at vi er i et stadie af total ikke-viden omkring det, vi laver; der er ingen masterplan, og hvis jeg gav dig en grund til, at albummet er blevet, som det er, ville det være en løgn. For vi havde ingen idé om, hvad der skete!

Det tavse band
Albummet, han nødigt taler om, er "Nocturama", Nick Caves 12. og et album, der tydeligt signalerer, hans fasttømrede backingband, The Bad Seeds, tilbage i storform efter en lidt tilbagetrukket rolle på de to seneste Cave-album. Albummet blev indspillet, mens bandet var på tour i Australien - på et par uger - meget improviseret og spillet, en kvalitet, Cave selv er synligt tilfreds med. Men tag ikke fejl, ligesom alt andet på "Nocturama" var det heller ikke planlagt:
- Vi taler nærmest ikke til hinanden i det band. Vi dukker op, og så har alle en fin forståelse for, hvad en sang behøver. Muligvis, hvis der er en eller anden, som står og fjoller rundt med en skide klokke, er der en anden, der siger: ”Nej, gør ikke det.” Men ellers ...Vi taler aldrig om musik, heller ikke om vores personlige liv. Det er en underforstået ting i bandet, at man ikke tager personlige problemer med i studiet. Det har altid været sådan, og jeg tror, det er derfor, vi holder sammen. Vi er et arbejdende band, en enhed. Vi mødes for at arbejde, ikke socialisere, og det fungerer virkelig godt for os.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA