x

Under Byen på miniturné i Tyskland

Under Byen på miniturné i Tyskland

I dag indleder århusianske Under Byen en miniturné i Tyskland, hvor gruppen de næste tre dage giver tre koncerter, hhv. i Hamburg, Berlin og Dresden. De to første job bliver på intime spillesteder, mens koncerten i Dresden bliver på et lidt større sted, hvor Under Byen spiller sammen med svenske Logh, der ligesom Under Byen gør sig i rock af den mere eksperimenterende art. Alle spillesteder skulle dog være af den art, hvor publikum får mulighed for at fordybe sig, forlyder det fra Dansk Rock Samråd (ROSA), der har arrangeret koncerterne som del af Skand-All-projektet, hvor danske grupper præsenteres syd for grænsen.

Bortset fra en koncert i Prag bliver det Under Byens første optræden uden for landets grænser. I forbindelse med Tyskland-turnéen skal de også optræde i pladeforretningen Rekord i Hamburg. Turnéen optages i øvrigt af TV2 Østjylland med henblik på senere udsendelse.

Under Byen synger på dansk, men det regner ROSA ikke med bliver det store problem, da gruppens musik i sig selv er så speciel, at den formodes at ville vække opmærksomhed i udlandet - og desuden fristes man til at sige, at gruppens tekster er så komplekse, at mange danskere nok heller ikke helt forstår dem. En prominent udlænding, Rolling Stone-redaktøren David Fricke, har allerede fået ørerne op for Under Byen, ved Spot 08-festivalen i Århus sidste år, hvor han roste dem, hvilket han siden har gjort på bladets hjemmeside.

Samme Fricke har også været med til at fremhæve The Raveonettes og Junior Senior i udlandet, hvilket har været med til at bane vejen for deres succes udenlands. Mange tyske medier og branchefolk har også vist interesse for Under Byen og meldt deres ankomst til koncerterne.

Flere af Under Byens medlemmer medvirker i øvrigt på den amerikanske singer-songwriter Howe Gelbs nye album "The Listener", hvor også andre danske musikere, bl.a. Marie Frank, ligeledes gæster. Mødet kom i stand i forbindelse med Gelbs ophold i Århus sidste år. Marie Frank, Under Byen-violinist/savspiller Nils Grøndahl og tre andre danske musikere (Anders Pedersen fra Tordenkaffen, Thøger T. Lund og Peter Dombernowsky) medvirker ligeledes på Gelbs Europa-turné til maj.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA