x

t.A.T.u. stiller op for Rusland ved årets internationale melodi grand prix

t.A.T.u. stiller op for Rusland ved årets internationale melodi grand prix

Den lesbisk-flirtende russiske popduo t.A.T.u. kommer til at repræsentere Rusland, når årets Eurovision-melodi grand prix afholdes den 24. maj i Riga i Letland. De to piger Julia Volkova og Lena Katina indsendte efter sigende deres bidrag, "Ne Ver, Ne Bojsia", i sidste øjeblik, og kan hermed måske sikre Rusland sejren for første gang.

De to tøser mener dog ikke, at de 25 andre lande skal fortvivle over det åbenlyse forspring. "Der er ikke nogen, der skal være bange for os, men vi vinder Eurovisionens melodi grand prix," udtaler Volkova til den britiske tabloidavis The Sun, og Katina forsætter: "Vi havde lyst til at gøre det, fordi vi er russere i krop og sjæl. Vi vil blæse alle andre væk med vores sexede optræden."

t.A.T.u. skal dog næppe regne med at vinde, hvis de kysser hinanden så lidenskabeligt som i videoen til hittet "All The Things She Said". I 1957 måtte Gustav Winckler og Birthe Wilke i hvert fald nøjes med en tredjeplads efter at have kysset hinanden lidenskabeligt i slutningen af "Skibet Skal Sejle I Nat", hvilket førte til stemmeboykot fra de katolske lande.

I øvrigt har der hersket usikkerhed om, hvorvidt grand prix'et overhovedet bliver afholdt, da den lettiske stat ikke har kunnet stille melodi grand prix'ets arrangør, European Broadcasting Union (EBU), en økonomisk garanti på 40 millioner kr. Dette har fået EBU's direktør, den danske, tidligere DR-TV-chef Bjørn Erichsen, til at true med at flytte grand prix'et til et andet land.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA