x

Mew skamroses i England og Danmark

Mew skamroses i England og Danmark

Alt tyder på, at Mew bliver det næste danske navn, der bliver "de nye store" i udlandet efter The Raveonettes og Junior Senior. I hvert fald er Mews nye single i England, "Comforting Sounds", blevet "single of the week" i ugens udgave af det toneangivende musikblad NME. Sammesteds får Mew en meget positiv anmeldelse af deres koncert i London 18. marts.

Singlen "Comforting Sounds" er temmelig atypisk ved at vare næsten ni minutter og ved at være helt uden trommer i første halvdel og til gengæld instrumental i sidste halvdel. Dette får dog ikke NME til at vakle; tværtimod skriver bladet, at singlen er "et svimlende udbrud af skønhed, der trodser normal beskrivelse." Også Mews to første singler i England, "Am I Wry? No" og "She Came Home For Christmas", vakte begejstring i NME.

Også live fortryller Mew: "Hvad end det er, der foregår i Mews hoveder, ved vi én ting: Det lyder utroligt," skriver NME blandt andet i anmeldelsen fra London-koncerten.

Mews tredje album og det første, der bliver udsendt internationalt, "Frengers", bliver først udsendt i England 7. april, mens det herhjemme kom i mandags, hvor det har fået fremragende anmeldelser. GAFFA gav albummet de maksimale seks stjerner, og de fleste andre anmeldere holder sig også til de fem-seks stjerner, hvilket selvsagt giver store forventninger til Mews to koncerter på VoxHall i Århus og Vega i København, hhv. 8. og 9. maj.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA