x

Bowie, MacCartney plus mange flere på ny freds-cd

Bowie, MacCartney plus mange flere på ny freds-cd

Om ikke andet, så har krigen i Irak været en kreativ gnist for kunstnere rundt omkring i verden. Som du har kunnet læse her på GAFFA.dk, så skrives og udgives der antikrigsnumre hele tiden. Navne som R.E.M., Green Day og Zack De La Rocha er blot nogle af de artister, som har markeret sig. Men nu kommer det hidtil største projekt af sin slags i forbindelse med Irak-krigen.

War Child-organisationerne i Canada og England er gået sammen og udgiver en cd med bidrag fra så store navne som David Bowie, Paul McCartney, Avril Lavigne, Bryan Adams og Leonard Cohen - bare for at nævne nogle få.

”Lige meget hvilken politik der er tale om, hvad der end er rigtigt eller forkert i krig, så er det altid børnene, som er de uskyldige ofre. Så jeg er glad for at bidrage til sådan et storslået projekt,” fortæller McCartney

McCartney er en af de kunstnere, som i denne forbindelse har bidraget med et nyt nummer. Det er dog ikke alle, som har nyt materiale til pladen, eksempelvis har Avril Lavigne indspillet et cover af Bob Dylans klassiker ”Knocking On Heaven's Door” til pladen. Den endelige trackliste foreligger endnu ikke.

Pladen vil være på gaden d. 15 april i Canada. Også danske kunstnere har lavet en cd for fred. Læs her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA