x

Tommy Seebach død

Tommy Seebach død

Grand Prix-veteranen Tommy Seebach er død, 53 år. Seebach faldt om i går formiddag på Dyrehavsbakken, ramt af et hjerteanfald, skriver Ekstra Bladet. Seebach har i de seneste år stået for musikalsk underholdning på Bakken. Selv om flere omkringstående og hurtigt tililende Falckreddere forsøgte at genoplive Seebach, stod hans liv ikke til at redde.

Seebach startede sin musikalske karriere i 60’erne i Sir Henry And His Butlers og fik sit helt store gennembrud, da han i 1979 vandt det danske Melodi Grand Prix med "Disco Tango", der også fik en fornem sjetteplads i det internationale Melodi Grand Prix. To år efter vandt han igen med "Krøller Eller Ej", en duet med Debbie Cameron, som nåede en 11.-plads i det internationale Melodi Grand Prix.

Endelig vandt Seebach i 1993 med "Under Stjernerne På Himlen", som dog fik en bundplacering ved det internationale Melodi Grand Prix, hvilket - efter nyindførte regler pga. tilgangen af nye deltagerlande blandt tidligere østblok-stater - betød, at Danmark blev udelukket fra deltagelse det følgende år.

De sidste år af sit liv levede Seebach af jobbet som musiker på Bakken. Han lagde ikke skjul på, at de mange vilde år i musiklivet havde taget hårdt på ham, og for to år siden var han tæt på at dø af et hjertetilfælde.

DR-P4 sender i aften kl. 21.03 en mindeudsendelse tilrettelagt af Jørgen de Mylius.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA