x

Örtz og Brother Brown i nyt succesfuldt samarbejde

Örtz og Brother Brown i nyt succesfuldt samarbejde

I fredags kunne BBCs lyttere lægge øre til et nyt dansk house-nummer. Det skete i DJ’en Pete Tongs berømte show på Radio 1. Et show, som alverdens DJs bruger som en strømpil for kommende hits.

"Secret Garden" er lavet i et samarbejde mellem de to danske house-duoer Örtz (Majbrit Örtz og Hans Hansen) og Brother Brown (Atle Thorberg og Henrik Olsen).

- Det er "en rigtig sang", fortæller Hans Hansen fra Örtz. - Jeg har indspillet guitar og vokaler med Majbrit, og Brother Brown har lagt deres produktion oveni. Vi er alle begejstrede over resultatet.

Gentagelse af succes
Det er ikke første gang, de to navne sammen skaber røre på pladetallerknerne. I 2001 udkom Örtz-nummeret "We Don’t Talk" i et Brother Brown-remix.

- Det er siden da kommet med på 15-20 house- og chillout-compilations, fortæller Hans Hansen, som samtidig er glad for, at der denne gang er løsnet mere op for de traditionelle musiker/remixer-roller.

- Vores pladeselskab Big Star Records foreslog, at vi i denne omgang arbejde tættere sammen med Brother Brown og co-writede nogle numre fra grunden.

Spredt i Miami
- Brother Brown fik hurtigt fremstillet fem acetat-plader (prøvetryk, red) af nummeret, som de tog med til Miami.

Med "Miami" sigter Hans Hansen til Winter Music Conference, som hvert år samler alt og alle fra DJ- og klub-miljøet.

- Danny Tenaglia, Roger Sanchez og Pete Tong fik hver et eksemplar. De to første spillede det i deres DJ-sæt i Miami, mens Pete Tong tog det på radio-playlisten i fredags.

Den officielle single med "Secret Garden" udkommer i løbet af foråret. Indtil da kan man med lidt held høre den i P3's fredagsprogram Festudvalget, hvor DJ LP Støvring også har fået fingre i et eksemplar.

Örtz spiller på Spot 09 i Musikhuset Århus 31. maj


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA