x

Nye nordiske topnavne til Roskilde Festival

Nye nordiske topnavne til Roskilde Festival

Roskilde Festival har netop offentliggjort endnu en håndfuld navne til årets festival, der afholdes i dagene 26.-29. juni. Denne gang er der udelukkende tale om nordiske topnavne – nemlig svenske The Cardigans (hvis sangerinde Nina Persson ses på billedet), The Hellacopters og The Sounds, norske Kaizers Orchestra og danske Mew og Kitty Wu.

De fleste af disse navne burde ikke kræve den store introduktion. Vi kan dog lige minde om, at Cardigans, Kaizers Orchestra, Mew og Kitty Wu har fået fremragende anmeldelser for deres nyligt udsendte album – også på GAFFA.dk. Mews nye album, "Frengers", udsendes endda på mandag i England, hvor der er store forventninger til modtagelsen efter de mange roser til Mews tre engelske singleforløbere "Am I Wry? No", "She Came Home For Christmas" og "Comforting Sounds". Sidstnævnte er endda "single of the week" i denne uge i det toneangivende engelske musikblad NME.

Kaizers Orchestra fik for alvor deres gennembrud herhjemme på sidste års Roskilde Festival, hvor deres koncert blev en af de mest roste på festivalen med gruppens højst originale blanding af utallige genrer: pop, rock, viser, østeuropæiske toner etc, garneret med olietøndehamring og gasmaskeklædt orgelspiller.

The Hellacopters spiller energifyldt garagerock, og The Sounds giver den med melodisk pop-rock med kvindevokal og et anstrøg af firser-new wave – ikke helt ulig f.eks. Blondie.

Billetter til festivalen kan købes på Billetnet, Billetmaskinen og www.roskilde-festival.dk, hvor du også kan få løbende informationer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA