x

Ingen Suede-hits i Århus - før lørdag

Ingen Suede-hits i Århus - før lørdag

- Det bliver en meget speciel aften i morgen (fredag, red.). Vi spiller kun numre, som vi ikke har spillet før, eller ikke har spillet i mindst 8 år, fortæller Suedes bassist Mat Osman til GAFFA forud for gruppens koncerter på Train i Århus i aften og i morgen, d. 4. og 5. april. Han fortsætter: - Og der er endda numre imellem, som vi ikke har spillet, siden vi skrev dem.

- Det er den mærkeligste sætliste, vi nogen sinde har spillet, supplerer trommeslager Simon Gilbert. Og frontmand Brett Anderson afbryder: - Vi spiller ingen singler overhovedet.

- På nær en akustisk version af "Trash" måske, bryder Gilbert igen ind - nærmest for at berolige de fans, som måske er ved at blive nervøse.

Det er et engageret Suede som GAFFA har i tale. Bandmedlemmerne afbryder ligefrem hinanden, og man kan mærke, at det her er noget, som bandet selv glæder sig meget til:

- Det bliver noget af en oplevelse for os - hvis vi kommer igennem sættet. Vi har kun øvet en gang, kommer det grinende fra Gilbert.

Da vi hørte, at koncerterne blev så hurtigt udsolgt, tænkte vi, at det må være hardcore-fans, som har købt billet. Derfor var der ingen pointe i bare at spille "greatest hits", forklarer Anderson.

En "greatest hits" vil der dog komme senere på året, og i den forbindelse har Suede skrevet nogle nye numre. I hvert fald et af disse vil blive spillet til aftenens koncert. Det drejer sig om sangen "Love The Way You Love", et nummer, som Brett Anderson selv beskriver som "stille og simpelt".

Den almindelige fan skal dog ikke blive urolig. Nok er fredag "rarities"-aften, men lørdag står den igen på "normal" Suede:

- Lørdag bliver en aften, hvor vi bare skal have det sjovt, en masse hoppen op og ned, plus en masse singlehits.

GAFFA.dk er klar med en anmeldelse af fredagens koncert et par timer efter, at den er slut, hvilket vil sige kort efter midnat.

Læs senere her på GAFFA.dk om Suedes forhold til krigen i Irak, deres danske fans, deres forventninger til Grøn Koncert, hvor de er hovednavn, og om, hvilke danske kunstnere de synes holder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA