x

En Starr er slukket

En Starr er slukket

Som du har kunnet læse her på GAFFA.dk, har vi løbende fulgt forskellige kunstneres reaktioner på krigen i Irak. I øjeblikket kommer der protestsange fra stort set alle genrer inden for musikken, men soulsangeren bag en af de største antikrigssange gennem tiderne, "War", Edwin Starr, døde onsdag i sit hjem i Nottingham i England.

I sin karriere var Starr på det legendariske Motown-selskab og lavede herfra en stribe hits i 60’erne og de tidlige 70’ere. Han havde endda et kort comeback, da discoen var på sit højeste.

Men hans største bedrift blev altså antikrigssangen "War", som jo indeholder de udødelige - og aktuelle - linjer: "War / What is it good for? / Absolutely nothing".

At sangen er en klassiker, kan bl.a. ses på det blotte faktum, at det er et af de få covernumre, Bruce Springsteen har indspillet i løbet af sin karriere. Han har spillet sangen flere gange live, men mon ikke han vil huske sin duet med Starr fra Birmingham på hans ’99-turné som et af højdepunkterne?

Edwin Starr blev 61, og han efterlader sig indtil flere klassiske soulplader fra sin Motown-periode.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA