x

Vandt du en af de unikke MC5 T-shirt

Vandt du en af de unikke MC5 T-shirt

Det legendariske garagerockband MC5 spillede i marts deres første koncert i 30 år. I perioden 1968 til 1971 udgav Detroit-kvintetten tre album, der lige siden har været inspiration for utallige rockbands fra Iggy & The Stooges over The Ramones og Rage Against The Machine til nutidens garagerockgrupper fra The White Stripes til The Strokes. MC5 blev allerede opløst i 1972, og sanger Rob Tyner og guitarist Fred ”Sonic” Smiths dødsfald i henholdsvis 1991 og 1994 har umuliggjort et egentligt comeback for MC5.

Med tøjfirmaet Levi’s som økonomisk og konceptuel opbakning har bandets originale guitarist Wayne Kramer imidlertid for nylig fået hanket op i MC5’s gamle rytmegruppe Michael Davis og Dennis ”Machine Gun” Thompson. Ved et pressemøde umiddelbart før koncerten i London understregede Wayne Kramer dog, at der med koncerten ikke var tale om en decideret gendannelse af MC5, for ”det kunne man ikke uden de afdøde medlemmer.” Ifølge Kramer skulle showet derfor ses som en ”hyldest til MC5’s musik og ånd.”

Som fast supplement til MC5-trioen agerede svenske Nicke ”Royale” Andersson fra The Hellacopters på sang og guitar og et par hornblæsere fra bandets hjemby, suppleret med skiftende sangere som Dave Vanian (The Damned), Ian Astbury (The Cult/The Doors), Lemmy Kilmister (Motörhead) og den unge sangerinde Kate O’Brien.

- Uden MC5 havde der aldrig været noget Motörhead. De fyre var de første … nå-ja, foruden Chuck Berry, lød det behjertet og humoristisk fra Lemmy oppe fra scenen.


Vi spurgte:
Hvilket firma stod bag MC5-koncerten?
Det rigtige svar er:
2. Levis

Præmien bliver tilsendt snarest til følgende heldige vindere:

Kristian Nørgaard
8000 Århus C

Carsten Odgaard
5000 Odense C

Nina Toudal Jessen
4400 Kalundborg

Læs anmeldelsen af MC5’s store hyldestshow her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA