x

Vandt du de sjældne promo-vinyludgaver af The White Stripes' nye album

Vandt du de sjældne promo-vinyludgaver af The White Stripes' nye album

GAFFA.dk har fået fingrene i 10 eksemplarer af The White Stripes' nye album i dobbelt-promo-vinyludgaver. Samme slags udgave, der før den regulære udgivelse blev solgt for op imod 150 dollar på auktionssider på nettet.

Vi spurgte:
På hvilken af Roskilde Festivals scener spillede The White Stripes sidste sommer?
Det rigtige svar er: 3: Grøn Scene

De heldige vindere er:

WHITE STRIPES

Dan Rosemunte
5220 Odense SØ

Edvard Wiggers Hansen
2650 Hvidovre

Julie Carlsen
2000 Frederiksberg

Ulrik Keimling
2200 København N.

Morten Andreas Dahl Larsen
2700 Brønshøj

Emil Brünings-Hansen
8320 Mårslet

Tanja Andersen
5000 Odense C

Ole Chr. R. Sørensen
8270 Højbjerg

Philip Thøgersen
3650 Ølstykke

Bibi Zama Crowe
2200 København N.


Interview:

Tror du også, at vi er store nok til af få sådan en der?, spørger Jack White og peger på en søjle med hundredevis af messingskilte med stjernenavne indgraveret. Navne af så vidt forskellig karakter som Bamses Venner, Miles Davis og The Rolling Stones. Udover stjernestatus har navnene på messingskiltene det tilfælles, at de alle har været indlogeret på Hotel Plaza i København lige ved Hovedbanegården, som også er rammen om dette interview med The White Stripes, et af de varmeste navne på dagens musikscene. Så mon ikke der i skrivende stund allerede er kommet et messingskilt op med The White Stripes, hvis ellers skiltemanden på Hotel Plaza kender sin besøgelsestid?
For The White Stripes har fået sin del af medieomtalen siden deres tredje album White Blood Cells hev dem op fra kritikerrost undergrund til musikkens Hall Of Fame. Sekundært for deres musik, en minimalistisk ur-rock’n’roll, som trækker spor tilbage til blandt andre Iggy & The Stooges og Led Zeppelin, men primært på grund af fremtræden og de rygter og myter, der følger i fodsporene på bandet. For eksempel går bandet, når de optræder offentligt, altid ulasteligt klædt i rødt, hvidt og sort, således også under interviewet, hvor Meg White har en rød pullover på, hvide cowboybukser og rød/hvidstribede strømper, og Jack er iklædt sort t-shirt, røde cowboybukser, sorte sko og sort kasket. Endelig er der rygterne om, hvorvidt Jack og Meg er bror og søster eller om de i virkeligheden er gift med hinanden. I hvert fald har både (falske?) vielses – og skilsmisseattester været bragt på hjemmesiden gloriousnoise.com og siden selvfølgelig genoptrykt i utallige musikblade verden rundt.
For at tage det sidste først, så må vi lige have styr på den civile status for The White Stripes:
Jack: - Vi er bror og søster. Vi er blevet spurgt om det en million gange, det er en gammel traver.
Hvor stammer rygtet fra?
Jack: - Jeg tror bare, at det er den engelske sladderpresse. Vi lavede ikke særligt mange interview da vi først fik al den her opmærksomhed, så jeg tror, at de var sultne efter information, som vi ikke gav dem, så der dukkede en masse ting op, som ikke var rigtige. Vi ved ikke, hvor rygterne kom fra. Det er bare fordi vi er en dreng og en pige i et band. Sluserne er åbne for sladder.
Hvor mange søskende er I? Du er blevet citeret for at have sagt, at du har ti søskende.
Jack: - Vi vil ikke engang tale om det længere, fordi det føles som om at vi fortæller en eller anden løgn, som er vores måde at blive kendte på. Vi har lyst til at lave lister til journalister for at fortælle dem, at vi er trætte af at tale om dét og dét, men de fortæller os, at hvis vi gør det, så spørger de bare endnu mere om de ting, så...det er ude af vores kontrol, lyder det resignerende fra den mandlige halvdel af The White Stripes, som også på sidste års Roskilde Festival fra den Grønne Scene præsenterede Meg som sin søster. Så hvis Jack White er et sandhedsvidne er duoen altså bror og søster, og ikke som den engelske presse stædigt fastholder gift og skilt igen.

Læs hele Peter Ramsdals interview med The White Stripes i GAFFA april på gaden nu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA