x

Cowboy In Sweden

Cowboy In Sweden

- Jeg forstår ikke helt, hvorfor det lige blev Ryan Adams, som pludselig fik folks øjne op for americana-genren og blev den helt store gulddreng. Det kunne lige så godt have været Jay Farrar (tidligere forsanger i Uncle Tupelo, red.) eller Evan Dando, som jeg mener er langt bedre. Ryan Adams var der vel bare på det rette sted på det rette tidspunkt," fortæller Christian Kjellvander.

Det kunne egentlig også sagtens have været den 26-årige svensk-fødte singer/songwriter, der var rendt med førstepladsen i americana-kapløbet.
Christian Kjellvander udsendte sidste år sin solodebut, "Songs From A Two-Room Chapel", der hurtigt blev den bedst sælgende inden for americana/folk-genren i Sverige.

Christian Kjellvander har været et kendt og respekteret navn på den svenske musikscene, siden han i 1993 debuterede med en-mands-orkestret Loosegoats, der med tiden fik flere og flere faste medlemmer og efterhånden udviklede sig til en institution på den svenske indie-scene. Loosegoats har indtil videre udsendt fire plader samt en række ep’er, og selv om gruppen på nuværende tidspunkt er sat i bero, forsikrer Christian Kjellvander, at den skam stadig eksisterer.

- Jeg spiller stadig en del gamle Loosegoats-sange til mine koncerter, og jeg kunne også sagtens finde på at lave en plade med Loosegoats igen, fortæller Christian Kjellvander.

Christian Kjellvander er vokset op i Seattle, og det var i høj grad her, at fundamentet blev lagt for den musik, han har skrevet, siden han vendte hjem til Sverige i starten af halvfemserne.

- Jeg lyttede til en masse amerikanske singer/songwritere, da jeg boede i Seattle. Blandt andet Townes Van Zandt (legendarisk singer/songwriter fra Texas, red.), som jeg stadig lytter meget til og finder meget inspiration hos. Den måde, han fortæller historier på, er fantastisk. Det er jeg meget betaget af, siger Christian Kjellvander.

Det er derimod også tydeligt at høre, at han trods alt har boet midt i grunge-udbruddets epicenter, for selv på "Songs From A Two-Room Chapel", der er langt mere dæmpet og behersket end Loosegoats-pladerne, kan man høre guitarerne drøne ud af de svensk/amerikanske landeveje.

I aften 15. april spiller Christian Kjellvander på Lille Vega i København, og i morgen går turen til VoxHall i Århus. Det er med backingbandet The Lazy Grace Frontier, og det er første gang, Kjellvander spiller i Danmark med et band i ryggen. Han har tidligere varmet op for canadieren Ron Sexsmith og senest for landsmanden og kollegaen Kristoffer Åström.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA