x

Badly Drawn Boy påbegynder nyt album næste måned

Badly Drawn Boy påbegynder nyt album næste måned

Den engelske sanger Damon Gough, bedre kendt under navnet Badly Drawn Boy, påbegynder indspilningen til et nyt album næste måned, rapporterer dotmusic.com.

“Jeg starter med at indspille i maj måned og imellem mine festival- optrædener. Jeg har bare brug for at forberede mig og forhåbentlig færdiggøre albummet på en måned. Jeg har virkelig lyst til, at det skal være spontant og derved se, om jeg kan bringe det tilbage til det gamle ”lo-fi”, som folk ønsker," siger han.

Og som altid skal der eksperimenteres: “Det overskyggende mål er at lave noget, jeg ikke har gjort før. Jeg har tænkt over forskellige ting. På et tidspunkt ønskede jeg at udgive to album samtidig med det samme materiale, et med et band og det andet komplet solo og akustisk, måske gør jeg det.”

“Man ved aldrig, hvad man har, før man går i studiet med det nye materiale. Det er fantastisk, den udvikling en sang tager. Jeg har lagt et bånd på mig selv, sådan at de sange, jeg skriver, kan synges kun akkompagneret af en guitar. Jeg har skrevet en del på det sidste. Det er et nyt territorium, det er mere klassisk lydende, lidt mørkere; jeg vil ikke sige, det er seriøst, men mørkere, men ikke sørgeligt. Jeg vil, at det skal blive et godt album.”

De(t) kommende album bliver Goughs fjerde udspil. I 2000 debuterede han med det Mercury Music Prize-vindende ”The Hour Of Bewilderbeast”. Sidste år udsendte Badly Drawn Boy soundtracket til filmatiseringen af Nick Hornby-romanen ”About A Boy”, og i november måned udkom det andet regulære album, ”Have Yoy Fed The Fish?”

Og så en lille anekdote om Manchester-singer-songwriteren: I forbindelse med udgivelsen af ”Have You Fed The Fish?” havde den skandinaviske presse fået afsat en hel dag til interview med Gough. Novemberdagen oprandt, og pressen, deriblandt GAFFA, var ankommet til Stockholm, hvor interviewene skulle afholdes. Den eneste, der manglede var Gough, da han i sidste sekund havde valgt at aflyse det hele, da han følte sig meget bedre tilpas på Christiania, hvor han blev hele dagen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA