x

Ryan Adams dropper regulær udgivelse af nyt album

Ryan Adams dropper regulær udgivelse af nyt album

At Ryan Adams skifter mening lige så hurtigt, som han skriver sange, har man i de seneste uger kunnet læse sig frem til i de indlæg, han har postet i forummet på sin officielle hjemmeside. Således kunne man i forrige uge læse, at Adams havde valgt at lægge karrieren på hylden.

Her er et kort uddrag af Adams' indlæg den dag: ”Jeg har tænkt en del over dette, det er ikke bare en tilfældig tanke. Jeg har tænkt på det et stykke tid, og jeg var bange for at miste min identitet, hvis jeg stoppede, men det er bare en del af alt det lort, der følger med dette job. Det hele er falsk. Jeg prøver ikke at være dramatisk med det, jeg er bare færdig. Det føles rigtigt godt. Jeg føler mig som en rigtig person for første gang i meget lang tid. Jeg vil have mig et rigtigt job. Et, jeg kan stå til ansvar for. Der er ligesom ikke 3000 måder at vaske et gulv på, og folk kan ikke blive sure på dig, når du maler et hus eller bygger en stol. Man gør det fucking bare, det er ærligt. Jeg stopper. Og jeg er ikke bitter eller ked af det. Jeg er meget fucking glad.”

Dagen efter skrev han, at han bare ville holde en pause, og at hans overdramatiske Mariah Carey-sammenbrud skyldtes for meget hash. Og nu er Adams så tilbage i mere end fuld vigør efter en pause på et par døgn.

Adams skriver i denne uge, at han er i gang med at indspille ny musik i hjemmet i New York. ”Jeg laver et nyt ”mig”-album, ligesom ”Hearbreaker” (solodebutalbummet, red.), bare bedre. Jeg færdiggør albummet i Jacksonville, hvor jeg kommer fra, i et gammelt hus. Det er bare klaver og vokal, eller guitar og vokal. Jeg overdubber kun et eller to instrumenter, som en banjo eller et sørgeligt lille guitarstykke. Lyden er meget ligesom Howling Wolf-bootlegs, Joni Mitchell og med en ordentlig røvfuld tidlig Dylan-inspiration i sangteksterne.”

”Jeg går til Gillian Welch for at få nogle råd, fordi hun er min helt. Hun er totalt hævet over talent, og hendes dedikation til musik er nærmest religiøs. Jeg beundrer virkelig hende og Davids (Rawlings, hendes mand og musikalske partner, red.) musik. Jeg forstår ikke, at de overhovedet gider at spille med mig, men jeg besøger hende om et par uger med de nye optagelser."

Egentlig var det meningen, at Ryan Adams skulle udsende sit fjerde soloalbum ”Love Is Hell” engang i sommeren, men den ustadige Adams besluttede tidligere på ugen at udsende det som en del af et enormt boks-sæt, som der tidligere har været snak om, men som nu skulle være ganske sikkert.

Adams skriver: ”Jeg vil have, at pladeselskabet udsender dette shit og er modige. Jeg har på fornemmelsen, at de forstår det og ser, at dette stykke arbejde mere er kvantitets-relateret. Jeg mener, jeg udsender ikke en ”Appetite For Destruction” eller en ”Jagged Little Pill”. Den tid er passeret … thank God, for nu kan jeg bevæge mig frem mod mere udfordrende ting. Jeg ville heller ikke kunne klare succesen, se hvor dårligt jeg klare fiasko.”

”Jeg er i gang med at finde den rette rækkefølge til sangene, og indpakningen skal være færdig på mandag. Jeg har en fremragende idé omkring indpakningen. Der bliver inkluderet en masse ekstra materiale, muligvis en dvd, muligvis nogle sange, jeg indspillede i Sverige. Jeg taler med produktionsselskaber om tre musikvideoscenarier, et optaget i en kirke i New York, en anden med mit liveband The Pinkhearts. Boks-sættet udsendes kun i et begrænset oplag, derefter udsendes albumene separat uden alt ekstra-materialet”.

“Måske kommer boks-sættet til at bære titlen “Career Ender”. Og må jeg minde jer om, at sangene ikke er en samling af studiesange ligesom ”Demolition”, det er album, der var tænkt til at udkomme, men jeg var enten travlt optaget med at turnere eller bare skide bange. Ligesom Eminem renser jeg ud i skabet.”

Ryan Adams skriver om muligheden for at inkludere følgende album i boks-sættet, som han forventer ude i sensommeren eller i starten af efteråret:

”48 Hours” med den faste producer Ethan Johns
”The Suicide Handbook” med tidligere Bob Dylan-guitarist Bucky Baxter
“Let It Bminus” med The Pinkhearts
“Saturday Night Feverblister” 19 sange produceret af Scott Litt
“Love Is Hell”
“The Stockholm Sessions” med Beth Orton
plus en mulig bonus-cd med coverversioner

Angående en mulig kommende turné skriver Adams, at selv om han mest har lyst til at droppe det, har han fået et tilbud, der måske er for godt til at sige nej til. Og for at det ikke skal være løgn, har Adams også planer om at hjælpe Courtney Love med hendes kommende solodebut, som der arbejdes på i Frankrig for tiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA