x

Sinéad O’Connor trækker sig tilbage fra musikken

Sinéad O’Connor trækker sig tilbage fra musikken

Den irske sangerinde Sinéad O’Connor meddelte i går på hjemmesiden sinead-oconnor.com, at hun til juli stopper sin musikalske karriere for at leve "et normalt liv" uden for rampelyset. Den omtale hjemmeside er ganske vist ikke hendes officielle, hvor der endnu ikke står noget, men ifølge Reuters har en talskvinde for O’Connor bekræftet rigtigheden af udsagnet.

O’Connor har for nylig aflyst en række koncerter med Massive Attack, på hvis nye album "100th Window" hun medvirker, da hun lider af sygdommen kronisk træthedssyndrom - en sygdom, der i øvrigt også tvang den tidligere Suede-keyboardspiller Neil Codling til at droppe sin karriere.

O’Connor meddeler, at hendes sidste bidrag til musikken vil blive medvirkener på et kommende Dolly Parton-hyldestalbum og på et album med den irske harmonikaspiller Sharon Shannon. Hun vil desuden udsende en koncert- og dokumentar-dvd med titlen "Goodnight, Thank You. You’ve Been A Lovely Audience".

Sinéad O’Connor debuterede i 1987 med albummet "The Lion And The Cobra", der markerede hende som en markant og selvstændig vokalist og sangskriver, og det helt store verdensgennembrud kom tre år senere med hendes version af Prince-nummeret "Nothing Compares 2 U". Hendes seneste album er "Sean-Nos Nua" fra sidste efterår med fortolkninger af gamle irske folkesange.

O’Connor er kendt for kontroversielle handlinger og sin skrøbelige psyke - f.eks. rev hun ved en koncert i starten af 1990’erne et billede af paven i stykker som protest mod den katolske kirke - så hendes udmelding om sit karrierestop kan meget vel være et pludseligt indfald, som senere kan blive benægtet.

For kort tid siden berettede GAFFA.dk om den amerikanske singer-songwriter Ryan Adams, der på sin hjemmeside også berettede, at han stoppede karrieren. Dagen efter trak han udmeldingen tilbage og sagde, at han blot havde røget for meget hash.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA