x

Ny musik- og filmfestival

Ny musik- og filmfestival

Dream Come True Music Film Festival er titlen på et pilotprojekt for en ny musik- og filmfestival, som Capitol Music/EMI lancerer for første gang d. 19. maj 2003 i København. Målsætningen er ifølge pladeselskabet at skabe nye og tætte bånd mellem selskabet og vordende talenter ude i landet, der går med en endnu uudklækket Lars von Trier i maven.
Helt konkret går opgaven ud på at producere en musikfilm til en på forhånd udvalgt sang, bestemt af selskabet. I år er der tale om den aktuelle Blur-single, "Out of Time", fra gruppens kommende album "Think Tank". I første omgang skal de håbefulde filmaspiranter skrive et manuskript på baggrund af sangen. Et dommerpanel bestående af Jesper Eising (MetroXpress), Henrik Tuxen (GAFFA), Søren Høy (DR2), Nicolai Molbech (P3), en person fra Zentropa/Nimbus Film og Knuth (Walking On Clouds) vil efterfølgende udvælge de 12 bedst egnede manuskripter, og de pågældende forfattere/instruktører vil få adgang til udstyr til at producere de respektive musikfilm. Nærmere bestemt vil to videokameraer blive stillet til rådighed i max. 48 timer, og efterfølgende vil redigeringsfaciliteter blive stillet til rådighed i yderligere 48 timer.

De pågældende musikfilm skal overholde følgende regler:
1. En intro, som inkluderer instruktør, navn på band og sang
2. Ingen efterligninger
3. En storyline, der har i det mindste en eller anden form for reference til musikken eller teksten.
4. Credits og fade to black

Dommerpanelet vil herefter udvælge 6-8 kandidater, som vil blive vist ved DCTMFF-arrangementet i en biograf i København, enten Dagmar eller Grand. Her vil Blur selv være til stede og udvælge vinderen, som ud over æren vil modtage en bærbar PC, et Apple-program, et videokamera, et legat på 15.000 kr. + instruktørstolen på en musikfilm med Carpark North, til nummeret "Kiss Me", ud fra samme udgangspunkt/regler som med "Out of Time". Den kan ende med at blive brugt som promotion-tool, hvis selskabet vurderer, at den er god nok.

Man kan vinde/få billetter på enten dreamcometrue.dk, gaffa.dk, DR2, Filmland, P3 Radar eller i MetroXpress. De vordende instruktører skal melde sig til på dreamcometrue.dk, som kører fra d. 24.4.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA