x

Wig Wam-bagmand skal betale 390.000 kr. tilbage til konkursboet

Wig Wam-bagmand skal betale 390.000 kr. tilbage til konkursboet

Sidste års skandaleombruste aflysning af den stort anlagte Wig Wam Tour kaster stadig skygger. I en cirkulæreskrivelse fra konkursboets kuratorer er det nu kommet frem, at arrangøren Rock On ved Niels Lindgreen kanaliserede penge fra Wig Wam til sig selv, umiddelbart inden Wig Wam blev aflyst, og Rock On gik i betalingsstandsning. Pengene kræves nu tilbagebetalt til konkursboet.

Kuratorerne John Jakobsen og Jørgen Frandsen skriver, at der på Rock On Aps’ generalforsamling 17. juli 2002 blev erklæret et udbytte til ejeren Green Holding Aps, også ved Nils Lindgreen, på kr. 390.000, som af to omgange blev indbetalt til Green Holding, seneste gang kun to dage før den første koncert og 12 dage, inden touren gik i betalingsstandsning.

Derfor kræver boets kuratorer de 390.000 kr. tilbagebetalt til kreditorerne, der tilsammen har krav på omkring 20 millioner kr. En del af kreditorerne er kunstnere, der intet har haft at gøre med Wig Wam Tour, men har haft turnéindtægter stående hos Rock On.

Kuratorerne bemærker i øvrigt, at der ikke foreligger skriftlige aftaler mellem Rock On og to af hovedkunstnerne, Thomas Helmig og D-A-D, om disses økonomiske medansvar, selv om disse i flere medier, bl.a. GAFFA, forud for turnéen proklamerede deres økonomiske engagement. Kuratorerne meddeler dog, at kravene mod Helmig og D-A-D ikke er opgivet, men at man vil give kreditorer mulighed for at gøre indsigelse inden den videre behandling af sagen.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA