x

Banebrydende ny musiktjeneste

Banebrydende ny musiktjeneste

Apple Computer Inc, i USA introducerede i sidste uge deres nye iTunes Music Store, hvor man kan downloade sit yndlingsnummer for 99 cent, hvilket vil sige ca. 7 kr. stykket. I løbet af de første 18 timer blev der hentet over 275.000 numre ned, og i den første uge er der hentet over 1 million.

iTunes Music Store er lanceret i forbindelse med iPod’en, som i USA, i følge Moby, har ændret måden, man hører musik på. Tingesten er mindre end en cd og vejer mindre end to, og så kan der på den største ligge omkring 7.500 numre.

"De (Apple red.) gav mig den første iPod nogensinde, og jeg kunne ikke få mine hænder fra den. Nu kan jeg ikke forestille mig musik på nogen anden måde. Jeg kan sidde i et fly og tænke: "Kunne du ikke godt tænke dig at høre den første Roxy Music-plade? Og så er den der," fortæller Moby til Rolling Stone Magazine om sit første møde med den lille tingest, og han fortsætter:

"Jeg har en 15-årig nevø, som aldrig har købt en cd, og han har en kæmpe musiksamling. iPod’en får den transportable cd-afspiller til at ligne et dårligt, gammelt minde."

iTunes Music Store-tjenesten kan i øjeblikket kun benyttes i USA, men den vil komme til Europa, og dermed Danmark - det vides dog endnu ikke hvornår. iPod’en er allerede på gaden i Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA