x

L:Ron:Harald udgiver selvbiografi om sin psykiske sygdom

L:Ron:Harald udgiver selvbiografi om sin psykiske sygdom

Hvad blev der egentlig af rapperen L:Ron:Harald? spørger du måske dig selv engang imellem - ham, der brød igennem i 1998 med albummet "Pornogangster" med hittet "Mæ Å Mi Kadett" og mange andre bevidst platte, sex- og voldsfikserede sange rappet på klingende sønderjysk. For to år senere at floppe med efterfølgeren "Øl, F... Og Rapmusik" og blive opslugt af den storædende glemmebog.

Svaret kan man i morgen læse i L:Ron:Haralds selvbiografi "Patient - Mit møde med det psykiatriske behandlingssystem". Her fortæller L:Ron:Harald - eller Lars Jensen, som er hans borgerlige navn - for første gang den brede offentlighed om sin psykiske sygdom, som viste sig allerede tre år før hans gennembrud som rapper, og som gjorde, at han under hele sin rapkarriere levede et veritabelt dobbeltliv, hvor han samtidig med den storpralende L:Ron:Harald-stil var under medicinsk behandling.

L:Ron:Harald blev i 1995 ramt af en alvorlig psykose og efterfølgende depression og blev to gange indlagt på psykiatriske hospitaler. I bogen beretter han åbenhjertigt og barskt om bl.a. tiden på den lukkede afdeling, hvor han bl.a. blev behandlet med elektrochok, om stofmisbrug og forsøget på at komme videre efter at være blevet udskrevet. Bogen er samtidig et sønderlemmende angreb på det psykiatriske behandlingssystem i almindelighed og lokalpsykiatrien i særdeleshed, idet L:Ron:Harald mener, der mangler menneskelig varme i systemet, hvor behandlerne hellere vil udskrive medicin end tale med deres patienter.

L:Ron:Harald har ikke helt lagt rapkarrieren på hylden og arbejder for tiden på et undergrundsprojekt, der udkommer i stærkt begrænset oplag. Han har desuden for nylig lavet dokumentarfilmen "Something Rotten" om danske graffitimalere - han har selv en fortid som graffitimaler med over 600 skilderier på samvittigheden. Endelig debuterer han senere på året som digter med samlingen "Ensom Under Neon".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA