x

Tricky til Danmark

Tricky til Danmark

Billede: Anton Corbijn

Tricky udsender 26. maj sit sjette soloalbum "Vulnerable", og den 9. juli kan han opleves live på Store Vega i København. Et sted, han ikke har besøgt i seks år, selv om han siden da har optrådt på Roskilde Festival i 1998 og Midtfyns Festival 2001.

Tricky debuterede i 1995 med albummet "Maxinquaye", der på banebrydende vis blandede rap, hiphop, rock og en sumpet stemning og hurtigt fik udnævnt Tricky til en af bannerførerne inden for den presseopfundne kategori "triphop" sammen med Massive Attack og Portishead.

De følgende album fra Tricky blev mere og mere dystre, indtil han gradvist vendte tilbage til lyset med "Juxtapose" fra 1999, hvor han samtidig havde taget afsked med sin mangeårige sangpartner Martina Topley-Bird til fordel for flere forskellige vokalister. Denne stil fortsatte han på 2001’s "Blowback", hvor stjerner som Alanis Morissette, Ed Kowalczyk (Live) og Cyndi Lauper var blandt de mange gæster.

Trickys nye album er endnu mere positivt og dansabelt, og Tricky er efter eget udsagn godt træt af at blive kaldt "the dark prince", uden at han ligefrem er blevet lalleglad. På det nye album er gæstevokalisterne erstattet af den hidtil ukendte italienske sangerinde Costanza Francavilla, der medvirker på alle numre. Hendes demobånd fandt Tricky så interessant, at han senere på året udgiver hendes eget album på sit pladeselskab. "Vulnerable" indeholder i øvrigt en coverversion af den 20 år gamle The Cure-klassiker "The Love Cats".

Forsalget til Vega-koncerten foregår fra www.billetmaskinen.dk, tlf. 70 110 130, TDC-Butikkerne samt Sex Beat Records 3312 8292.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA