x

Filmprogrammet til Roskilde Festival klart

Filmprogrammet til Roskilde Festival klart

Som sædvanlig byder Roskilde Festival også i år på en række filmforevisninger, hvis man for en stund skulle få en overdosis af livemusik, og som tidligere vises der både film i Cinemateltet - som i år har fået fordoblet sin kapacitet - og under åben himmel på camingområdet med plads til op mod 15.000 deltagere.

I går kan festivalgængere bl.a. se musikfilm som mesterfotografen og musikvideoinstruktøren Anton Corbijns "Depeche Mode - One Night In Paris" (billedet), "Jimi Hendrix Live At Woodstock" (første visning i Danmark) og "The Last Waltz" (Martin Scorseses koncertfilm fra The Bands afskedskoncert med bl.a. Bob Dylan og Eric Clapton).

Som tidligere byder festivalen også på fiktionsfilm, og her kan man i år bl.a. se den meget musikrige "8 Mile" med Eminem, den seksdobbelte Oscar-vinder-musical "Chicago", David Lynchs gådefulde "Mulholland Drive", den meget roste franske "Amélie", klassikeren "Some Like It Hot" ("Ingen Er Fuldkommen") med Marilyn Monroe og den udødelige tegnefilm "Bennys Badekar", der i øvrigt er brugt i uddrag i Supreheroes’ nye musikvideo til "The Ocean Diver". Roskilde blænder også op for Michael Moores kontroversielle og Oscar-vindende dokumentarfilm "Bowling For Columbine".

Se det fulde program på Roskildes Festivals hjemmeside, hvor man også kan købe billetter. Der er ligeledes billetsalg hos Billetnet og Billetmaskinen.

Årets Roskilde Festival finder sted i dagene 26.-29. juni med hovednavne som Björk, Blur, Coldplay, Metallica, Iron Maiden, Massive Attack, Queens Of The Stone Age, Zwan, Lars H.U.G., Kashmir og Outlandish. Også Depeche Modes forsanger Dave Gahan optræder som solist, så festivalen giver én lejlighed til at vurdere, om han er bedst live eller på film.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA