x

Vandt du i den store Dandy Warhols-konkurrence - nu med duft

Vandt du i den store Dandy Warhols-konkurrence - nu med duft

Den amerikanske succeskvartet The Dandy Warhols udsendte sidste mandag deres fjerde album "Welcome To The Monkey House"

Vi udlodder:

5 x præmie-sæt bestående af:

2 stk. koncertbilletter til koncerten i Vega den 11. juni
1 stk. cd
1 stk. T-shirt med duft
1 stk. stressbanan
1 stk. nøglering

Vi spurgte:
Coveret til Dandy Warhols' nye album er en sammensmeltning af de Andy Warhol-skabte albumcovere til Rolling Stones' "Sticky Fingers" og The Velvet Underground And Nico-albummet. Spørgsmålet lyder: hvilket af disse albumcovere har Andy Warhol blandt andet også lavet?
Det rigtige svar er:3: Rolling Stones "Love You Live"

De heldige vindere er:

Lars Bang
6230 Rødekro

Thomas Høyrup Christensen
2860 Søborg

Jeppe Knudsen
2100 København Ø.

Gitte Seloy
5800 Nyborg

Torben Bille Poulsen
9000 Aalborg

Interview:

De har aldrig lagt skjul på at stjæle med arme og ben (kald det kærlige lån) fra stjerner som eksempelvis Velvet Underground, T. Rex og Ride. Ligesom den popkunstner Andy Warhol, som gruppen har taget navn fra, lavede sine mangefarvede udgaver af Marilyn, Mao og Margrethe, har kvartetten The Dandy Warhols siden begyndelsen i Portland, Oregon i 1994 lavet egne pasticher - ikke coverversioner - over sine forbilleder: Lou Weed og Ride på debutalbummet Dandy’s Rule OK? (‘95), Cool As Kim Deal på Dandy Warhols Come Down (‘97). Det er dog altid sket med en originalitet og sikker sans for den gode melodi, som har gjort, at The Dandy Warhols har vundet et stort publikum - ikke mindst blandt publikum og kritikere i Europa.
I takt med tiden har gruppen fundet sine egne ben, og det er blevet sværere at gennemskue, hvornår Courtney Taylor-Taylor (forsanger og guitarist), Peter Holmston (lead-guitar, keyboard), Brent DeBoer (trommer) og Zia McCabe (keyboard) egentlig er i færd med at lave en pastiche. Et par stykker af slagsen dukkede dog op på forrige album Thirteen Tales From Urban Bohemia (‘00) også. Her kan lytteren nikke genkendende til både Elastica og Iggy Pop.
- Rockens historie er fuld af vidunderlige idéer. Hvorfor ikke bruge af dem, og hvorfor lægge skjul på det? Vi foregiver ikke, at det er os, som er kommet op med alle idéerne selv, siger Courtney Taylor-Taylor. Peter Holmston fortsætter:
- Vi bærer vore inspirationskilder helt uden på tøjet. Alle bands er influeret af andre folk og bands. I modsætning til visse andre foregiver vi ikke noget, men lader det stå helt klart. Men vores sange, tekster og melodier som sådan har en tendens til ikke at være så direkte inspireret af andre. Det er i indspilningsfasen, at vi siger: “Lad os lave den her til en Lou Reed-sang”. Courtney synger den så med en stemme tæt på Lou Reeds. Og vi spiller som Velvet Underground eller The Cars. Det er noget, vi altid har gjort. I starten var det for sjov. Og nu er det bare blevet den måde, vi arbejder på.
- Nogle gange kan vi kun høre det, efter at vi har indspillet nummeret. Inspirationskilderne ligger bare i blodet. Det, man selv har lyttet til, påvirker uundgåeligt det, man laver, tilføjer Zia McCabe, bandets kvindelige islæt.

Læs resten af André Devantiers interview med The Dandy Warhols i GAFFA juni på gaden den 30. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA