x

Isaac Hayes til Dannmark

Isaac Hayes til Dannmark

Den amerikanske soulsanger, keyboardspiller og sangskriver Isaac Hayes giver koncert på Vega i København 10. juli. Hayes blev født i 1942 og fik sit gennembrud tilbage i 1969 med "Hot Buttered Soul" og har siden markeret sig som en af de mest betydningsfulde soul-, funk- og discokunstnere. Et af hans største hits er "Shaft", titelsangen fra filmen af samme navn fra 1971.

I 1980’erne begyndte Hayes at geare lidt ned for musikken og i stedet at fokusere på skuespil, men da hiphop- og triphop-navne som Dr. Dre, Snoop Doog, Tricky og Portishead i 90’erne begyndte at sample ham, kom der fornyet interesse om Hayes’ musik, og han begyndte at skrue op for musikkarrieren igen. I 1995 udsendte han to nye album, og der er siden kommet adskillige opsamlinger med ham.

Hayes’ dybe røst dukkede kort efter op som Chefs stemme i den vanvittige tegnefilm-serie "South Park", og i 2000 medvirkede han i en genindspiling af "Shaft"-filmen, hvortil han også indspillede en ny version af titelsangen. Sidste år blev han optaget i det legendariske museum Rock And Roll Hall Of Fame.

Billetsalget til koncerten starter mandag 2. juni hos Billetnet, 70 16 65 65,
www.billetnet.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA