x

En ordentlig øre-endefuld

En ordentlig øre-endefuld

Black Sabbath!? Kyuss!! Slayer!? Ramones, yeah!! Associationerne hvislede igennem lokalet på Vega Lounge, da Metallica holdt premiere på deres nye materiale fra albummet ”St. Anger” på Vega Lounge i København. På storskærm kunne branchefolk og fans se og høre Metallica udfolde sig i deres øvelokale i San Francisco, med samtlige 75 minutters ”St. Anger” fra start til slut.

Optagelsen udkommer på en dvd sammen med den studieindspillede cd og præsenterer Metallica sammen med den nye bassist Robert Trujillo (ex-Ozzy, ex-Suicidal Tendencies), som ikke medvirker på selve cd’en, hvor bassen er lagt af producer Bob Rock). Og så var det vist i øvrigt første gang, at et band premierer deres nye musik i en live-fra-øvelokalet-version før den gængse studieversion!

”St. Anger”-dvd’en blev introduceret af den danske grydebanker Lars Ulrich og førnævnte Trujillo, og Lars Ulrich ramte hovedet på sømmet, da han med et glimt i øjet præsenterede dvd’en som en ”øre-endefuld”. Metallicas musikalske retning er nemlig ikke til at tage fejl. ”St. Anger” er et ekstremt tungt og aggressivt, men også mægtig nuanceret album med utallige temposkift.

Der har været talt en del om udgivelsedatoen på ”St. Anger”, der falder sammen med 2. pinsedag den 9. juni. Men det skulle nu være fakta, at albummet udkommer på selve den danske nationaldag, den 5. juni - og med midnatsåbent i visse pladebutikker natten mellem den 4. og 5. juni.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA