x

Spot 09-paneldebat: Hvorfor står min cd ikke i butikken?

Spot 09-paneldebat: Hvorfor står min cd ikke i butikken?

Et panel bestående af Irwing Amstrup, John Rosenkilde og Anders Lassen, alle med en fortid i HMV, forsøgte at give nogle bud på en bedre distribution, men der kom aldrig rigtig gang i debatten. Tværtimod var den larmende tavshed nærmest pinlig, og man greb sig selv i at spørge, om netop denne paneldebat overhovedet var så relevant.

Dette var egentlig synd, eftersom man sagtens kunne forestille sig, at især unge bands ville kunne få meget ud af en sådan debat. Men der viste sig at være ganske lidt at komme efter for de få håbefulde musikere, der var til stede i lokalet. Den tøvende debat gik primært på et spørgsmål om, hvorvidt musikgrupperne selv kan skabe efterspørgsel på deres plader, samt om muligheden for returret.

John Rosenkilde svarede bekræftende på spørgsmålet om returret som en god idé, da det ville kunne få flere pladebutikker til at tage chancer og tage pladerne ind. Samtidig pointerede Anders Lassen dog, at han kun ville gøre det, hvis han havde en tro på, at pladen før eller siden ville komme til at sælge, da det ellers ikke ville kunne betale sig. Ifølge Rosenkilde og Amstrup bruger for mange bands for lidt energi på selv at få pladerne ud til butikkerne, hvilket er en hæmsko for dem selv, når folk må gå skuffede hjem, fordi pladen ikke er at finde i den lokale forretning.

Panelet rundede af med en spådom om, at det voksende dvd-salg nok vil trække i den modsatte retning af det store netforbrug, men udtrykte samtidig støtte til idéen om, at detailhandlen bør engagere sig i online-salg. Det skortede bestemt ikke på den gode vilje hos hverken paneldeltagerne eller de få personer, der stillede dem spørgsmål, men det kunne desværre ikke ændre ved et samlet indtryk af en skuffende debat, der aldrig rigtig kom i gang.

Paneldebat: "Hvorfor står min cd ikke i butikken?", Radisson SAS, lørdag


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA