x

Stor Metallica-konkurrence

Stor Metallica-konkurrence

Metallica har netop udsendt deres ottende studiealbum "St. Anger". Albummet er en velkommen tilbagevenden til deres gamle, mere aggressive stil. Så i den anledning udlodder vi nu 10 T-shirts og 10 eksemplar af "St. Anger" med en bonus-dvd hvor samtlige af albummets sange bliver spillet live i studiet i San Francisco. Desuden medfølger en personlig adgangskode, der giver en mulighed for at downloade b-sider og live-numre fra nettet.

Vi spurgte:
Hvem spiller bas på "St. Anger"?
Det rigtige svar er: Bob Rock

De heldige vindere er:

Jack Andersen
8800 Viborg

Lars Bang
6230 Rødekro

Simon Jørgensen
5800 Nyborg

Gitte Seloy
5800 Nyborg

Allan Nissen
2600 Glostrup

Katja A. Pedersen
2650 Hvidovre

Jesper Knudsen
5610 Assens

Rune Jørgensen
2720 Vanløse

Louise Staalsen
4000 Roskilde

Mads Hofman
2000 Frederiksberg


Interview

San Rafael, Californien: - Ligesom The Grateful Dead i midt-70’erne har Metallica valgt at etablere deres hovedbase i den lille rolige San Francisco-forstad San Rafael, en knap halv times naturskøn kørsel fra skyskraberne i downtown ”Frisco”. Siden sidste år har Metallica holdt til i en grå anonym lagerbygning, de kalder ”HQ” alias ”Headquarters” - og dét er der en særdeles god grund til: her har Metallica A/S både deres indspilningsstudie, mixerrum, øvelokale, merchandise- lager, fanklubkontor, Internet-redaktion, opholdsstue, køkken, bordtennisrum og meget andet - og hvert bandmedlem har sit eget kontor/opholdsrum oppe på førstesalen.

Hytteost og heavy-koncerter
På denne dejlige solskinsformiddag er der blot to uger til deadline på Metallicas nye album, "St. Anger", og hele bandet og producer Bob Rock er samlet til et briefing-møde inden dagens strabadser, som byder på et mix af ture i studiet og interview til pressen. Efter mødet står Bob Rock med koncentreret mine og aflytter telefonbeskeder, guitarist Kirk Hammett gør det samme, og Lars Ulrich vader rundt i studiets køkken og opholdsrum og spiser en frugtskål med hytteost. Men mad i munden har nu aldrig været nogen hindring for den danske motormund.
- Jeg vejede 148 pund i vinter, men udsigten til at skulle spille disse her nye numre live krævede, at jeg tabte mig, smiler Lars Ulrich skævt - og fortsætter med sin vanlige sociale snakkesalighed:
- Skulle egentlig have været i byen i går, men det blev ikke til noget. Der var ellers masser af koncerter… Linkin Park … Anti-Nowhere League… og Deicide, tror jeg også.
Jovist var der da det, og jovist har den gamle heavy metal-fan-nørd da stadigvæk tjek på aktiviteterne i det sprudlende San Francisco-klub-liv, hvor Metallica selv transformeredes fra en spæd afart af den britiske inspirerede New Wave Of British Heavy Metal-bølge til bannerførerne inden for den i midt-80’erne nye og tungere metalform ”thrash metal” - eller som Lars Ulrich selv foretrak at kalde den dengang, hvis der absolut skulle sættes en etikette på: power metal.

Læs resten af Jens Jam Rasmussens interview med vennerne i Metallica i GAFFA juli på gaden den 26. juni

Se mere på Metallica.com, og husk koncerten på dette års Roskilde Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA