x

Sonar 2003: Dagbog fra technoland, dag 2

Sonar 2003: Dagbog fra technoland, dag 2

Der er noget mærkeligt ved lige at smutte ned af en sidegade til Barcelonas hovedstrøg La Rambla - hvor lyserøde turister med souvenir-T-shirts bliver hustlet af alskens gøglere - og så blive lukket ind i en lille, trendy verden, hvor de nyeste elektroniske lydfrembringelser står i kø, og hvor der bliver røget flere joints end på en gennemsnitlig dansk produktionsskole. Men sådan er Sonar.

Vi lægger ud med at se Warp-drengene Prefuse 73 under et af træerne på Sonar By Days hovedscene. Rart, men også lidt kedeligt. Men så kan man jo bare gå ind og se en udstilling på et af de to lirede muséer, CCCB og MACBA, der er en del af det sted, Sonar foregår. Den ene viser udviklingen inden for elektronisk musik og kunst i de 10 år, Sonar har stået på. Den anden viser trash-kulturens historie.

Måske kommer Kevin Blechdom med på sådan en udstilling i fremtiden - koncerten med denne sære kvinde, der ligner den tykke pige, man drillede i folkeskolen, var i hvert fald med sin banjobreakbeats og vanvittige version af ”I Will Always Love You” et eksempel på, hvordan alt kan lade sig gøre inden for elektronisk musik (læs anmeldelse).

Da vi går gennem byen for at fange en bus ud til Sonar By Night, går vi forbi en fyr, der spiller ”Imagine” på panfløjte akkompagneret af en forprogrammeret trommemaskine for horderne af turister, der defilerer ligeglade forbi. Hvem ved, måske ville han være mere populær på en af Sonars scener, altså populær på sådan en rigtig hyperironisk måde.

Vi er blevet advaret mod Sonar By Night - og det viser sig også at være en fæl sag. Beliggende i Barcelonas svar på Høje Taastrup i Barcelonas svar på Bella Centret med 22.000 mennesker. Man skal være vild med raves og/eller på stoffer for at hænge ud her, og det er vi ikke.

Björk er fuldstændig malplaceret i dette forum (læs anmeldelse). DJ Vadim redder dog lidt af æren med et glimrende DJ-sæt, der cykler rundt mellem hiphop, ragga og electro - det er ikke alle DJs, der slipper af sted med at spille Punjabi MC på verdens mest trendy festival, men det gjorde han.

Sonar By Night bliver ved til tidlig morgen, men vi er skredet lang inden. På vej hjem til hotellet hører vi musik fra en opgang i en stille sidegade og sporer den til en tagterrasse, hvor en fest er i gang rundt om et akustisk band.

Vi får nattens sidste øl under fuldmånen på et af Barcelonas tage til tonerne af flamenco og salsa, inden politiet kommer og lukker gildet.

Sonar-festivalens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA