x

Sonar 2003: Danmark repræsenterer i Barcelona

Sonar 2003: Danmark repræsenterer i Barcelona

De vigtigste players inden for elektronisk musik lusker rundt mellem scenerne på Sonar, så et job på festivalen er en fantastisk værdifuld ting for en DJ. Al Lindrum fra Danmark fik chancen i år. Her fortæller han om oplevelsen.

Hvordan gik det?
- Det gik meget godt. Selvom jeg spillede mellem 12 og 2 om eftermiddagen. Folk var glade og chillede, og der var flere, der kom hen og sagde, det var fedt bagefter.

Hvordan havde du forberedt dig?
(Al Lindrum griner og tager sig til nakken): - Jeg har haft hold i nakken, så jeg har ikke rørt en pladespiller den sidste måned. Jeg ville gerne have forberedt mig bedre, hørt nye plader igennem og bare spillet en masse jobs op til.

Hvordan valgte du at gribe sættet an?
Jeg planlægger aldrig noget på forhånd, kun hvilken plade, jeg lægger ud med. Jeg startede lidt tilbagelænet med lidt hiphop - det er jo varmt, og folk står bare og hænger ud - og så satte jeg lidt mere gang i den senere. Jeg ser på publikum og prøver at følge hvad, de vil. Det gælder om stille og roligt at lokke dem ind i sin hule hånd, så man kan tage dem med ud på det vilde eventyr, så man for eksempel kan få dem til at gå fuldstændig amok ved pludselig at sætte en 20-30 år gammel braziliansk funket hiphop-plade på. Jeg kan godt lide at lede folk ud, hvor de føler, de får en musikalsk oplevelse.

Hvad betyder det at spille på Sonar?
- En masse respekt, både i Spanien og internationalt. Det er virkelig noget, der rykker på et cv, for det er ikke alle og enhver, der får lov til at spille på Sonar. Jeg er ved at få en manager hernede, og hun vil have meget nemmere ved at promote mig, når hun kan sige, at hendes artist lige har spillet på Sonar.

Hvor vigtigt var dette job for dig personligt?
- Jeg har joket lidt med, at det var det vigtigste job i min karriere. Og det er det nok også. Jeg skal snart udgive musik og launche et label, så tidspunktet, jeg fik jobbet på, er helt perfekt.


Om Al Lindrum:
DJ, musiker og promoter gennem 10-12 år i København og Århus. Har blandt andet startet Club Lust på Rust i København. Flyttede til Barcelona for snart tre år siden og har recidency La Paloma i Barcelona og arrangerer klubaftenen Choice Cuts. Om musikken, han spiller, siger han: ”Jeg har masser af stil, men ikke én.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA