x

Sonar 2003: Dagbog fra technoland, dag 3

Sonar 2003: Dagbog fra technoland, dag 3

Sidste dag på Sonar, vi slapper af i skyggen under et træ på den kunstige græsplæne af grønt filt, der er lagt ud foran hovedscenen på festivalpladsen.

Sanserne har været på overarbejde de sidste tre dage, konstant bombarderet med nye toner. Japansk breakbeat, tysk minimaldub, spansk free-jazz, amerikansk avantgarde-hiphop, østrigsk noise, engelsk click’n’cut, canadisk IDM. Selv ventilatoren på hotellet er begyndt at lyde som elektronisk musik.

Og så er der alle kunstinstallationerne, design, musikfilm, konferencer, videokunst i de omkringliggende bygninger. Vi burde have haft en hel uge til det hele.

Som vi sidder og slapper af, bliver forstyrret af en lille frø i grøn træningsdragt, der fra scenen vil vide ”What’s up, Sonar?”. Han får følge af en b-boy kanin og en homeboy muldvarp. De rapper i munden på hinanden til en gang svedig oldschool hiphop.

Nix, har ikke indtaget noget ulovligt - det er tyske Puppetmastaz, der har indtaget scenen med deres hiphop-dukketeater. Vi får en god griner ud af at følge med i de dumsmarte hånddukkers forsøg på at overgå hinanden i hiphop-klichéer.

Hen på eftermiddagen er der kommet 15.000 mennesker, og der er ved at blive trangt på de fire små scener, der ligger klemt sammen på et område af cirka 100 gange 100 meters størrelse.

Vi er dog blandt de heldige, der ser de norske gutter fra Smalltown Supersound-labelet vise os, at Danmark er håbløst bagud, når det kommer til internationale navne inden for eksperimenterende musik (læs anmeldelse).

Det nærmer sig aften, og vi skal til at beslutte, om vi vil til Sonar By Night, hvor Underworld, Jeff Mills og Carl Cox blandt andre spiller.

Sonar By Night deler virkelig folk - nogle ryster på hovedet og har kun hån til overs for, at man gider tage til noget så stort og kommercielt, andre synes det er den fedeste fest, de har oplevet.

Men da vi har set, at de tyske pladeselskab scape holder fest på en klub i centrum, vælger vi det. Samtidig fravælger vi omkring 20 andre arrangementer, fester og koncerter over hele Barcelona denne aften.

På de tre dage, Sonar står på, sker der mere end i København på et år - alene arrangementer, som ikke har noget med selve festivalen at gøre. Sådan bliver det også i Barcelona i juni 2004. Tag for helvede derned.

Highs:

· Matthew Herbert Big Band - en af de koncertoplevelser, man altid vil huske

· Themselves (Anticon) - klog og overraskende hiphop

· Alternativer til Sonar By Night - byen kammer over af tilbud

· Pladebutikkerne - der er mange, de er billige, og de er GODE

· Electronica-chicks - festival uden batiktrøjer, dreadlocks og hennahår

· Vejret - 30 grader om dagen, 25 om natten

· Barcelona by - nok Europas fedeste


Lows:

· Der er ikke slet ikke tid nok til det hele

Sonars officielle hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA