x

Pladekontrakt til Frederik fra X Factor

Pladekontrakt til Frederik fra X Factor

Sangeren Frederik, som for nylig fik en fin modtagelse i programmet X Factor, har netop fået en pladekontrakt med Transistor Music. Hen over sommeren og efteråret 2008 har Frederik ofte opholdt sig i Stockholm, hvor han, i samarbejde med et hold af erfarne svenske og danske musikere og sangskrivere, har udviklet musikken til sit debutalbum, der færdiggøres i efteråret 2008.

Første single fra det kommende album er den selvbiografiske "Street Singer", som ifølge pladeselskabet er en feel-good reggae-sang om at være gadesanger. Dette er et emne, som Frederik har haft ganske gode erfaringer med i sit liv. "Street Singer" er skrevet af den engelske gadesanger Peter Jones, og sangen er, som resten af debutalbummet, produceret af Moh Denebi, der også spiller guitar, bas og keyboards på tracket. Co-producer er Christer Jansson, som blandt andet har arbejdet med Roxette. På "Street Singer", og flere andre sange på det kommende album, medvirker desuden de svenske blæsere Andreas Andersson og Micke Sörensen. Singlen er netop sendt til de danske radiostationer og er allerede sat i rotation på blandt andet P4 og Radio Alfa.

Hvis man ikke kender Frederiks fascinerende historie, kan man læse lidt om den her:

Frederik har lært sit håndværk som gadesanger i ind- og udland. Han startede på gaden tilbage i 2001, og sideløbende med at optræde med sine sange uddannede han sig også som performer på blandt andet den internationale The Commedia School i København. Mellem 2003 og 2005 tog han på en 18 måneder lang jordomrejse, hvor han overalt levede af at optræde. Her blev det til shows på gader og stræder i metropoler som London, Singapore, Los Angeles, Auckland, Sydney og Melbourne.

Tilbage i Danmark færdiggjorde han Commedia School i 2005, og drog derefter til Cape Town i Sydafrika i seks måneder, hvor han ud over at spille på gaden også jævnligt spillede med beboerne på et værested for gadebørn. I 2007 opholdt Frederik sig i længere tid i Indien på en musikalsk dannelsesrejse, der også inkluderede en lang række gigs i Goa, hvor han spillede på klubber og barer i selskab med andre musikere fra hele verden.

Frederiks MySpace.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA