x

Toumani Diabate er skuffet over tilbagetrækning af sang

Toumani Diabate er skuffet over tilbagetrækning af sang

Vi fortalte i tirsdags, at Toumani Diabates musik åbenbart er for blasfemisk for Sony Music. I denne uge har virksomheden nemlig annonceret en global tilbagetrækning af videospillet "LittleBigPlanet" i frygt for, at Diabates Koran-citater vil fornærme nogle muslimer. Dette er Diabate meget skuffet over, især fordi han selv er troende muslim.

I denne uge fortalte Diabate følgende til BBC:

"I min famile er der kun to ting, vi kender til; Koranen og koraen.” Det sidstnævnte refererer til en 21-strenget harpe fra Vestafrika.

Toumani Diabate er blevet verdensberømt for sin kora-musik, og han har blandt andet samarbejdet med Björk, Taj Mahal og Ali Farka Touré. Til sangen "Tapha Niang", som er blevet anvendt til LittleBigPlanets soundtrack, indeholder vokalsiden flere vers fra Koranen.

Diabate fortalte videre:

"Jeg vil ikke have, at nogen laver jokes med Islam eller ikke respekterer religionen.” 

Han har videre forklaret, at det i Mali er normalt at blande religion og musik. Derfor slutter han med ordene:

"Jeg er virkelig ked af det og skuffet.”

Tænketanken ved navn Muslim Forum bifaldts Sonys beslutning om en tilbagetrækning af spillet. De mener ikke, at de faktiske ord fra Gud bør bruges i forbindelse med musik.

Det er nu uklart, om den nye version af spillet bliver udgivet med en ændret version af Diabates sang, eller om man vil bruge et helt andet nummer.

Spillet udkommer den 3. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA