Nyhed

Davenport holder pause – men arbejder på udlandet

Americana-gruppen tager hul på et nyt kapitel

I foråret udgav den danske americana-gruppe Davenport deres andet, ganske roste album, "Out Into Nothing" og turnerede herefter i ind- og udland. Men nu har de taget hul på et nyt kapitel. Grundet en alvorlig depression hos gruppens trommeslager har bandet besluttet sig for at holde en musikalsk pause året ud. Helt på den lade side ligger de imidlertid ikke.

Davenport er lige blevet færdig med en næsten fire måneders lang danmarksturne samt et besøg på årets Popkomm-messe i Berlin. Imens øvelokalet med bandets egne ord "trækker støv, og bandbussen er på værksted" arbejder bandmedlemmerne minus trommeslageren på at følge op på de mange kontakter, der ifølge dem selv er blevet skabt på årets Popkomm-messe med henblik på udgivelse i udlandet af de to album, “Slow Town” fra 2006 og “Out Into Nothing”.

Davenport har ydermere planer om at starte på indspilningene af deres tredje album i begyndelsen af 2009. Et projekt, der dog ikke har nogen deadline, men er et eksperiment, som går ud på, at medlemmerne modsat tidligere laver alting selv.


– Vi er trætte af ikke at have tid nok i studiet. Vi vil sgu lege lidt mere med musikken og trykke på knapperne selv nu,” udtaler bandets forsanger Brian Mathiesen. Davenport søger dog efter samarbejdspartnere til at lægge den sidste hånd på albummet i form af miks og mastering. Gruppens to første album blev produceret af henholdsvis den svenske singer-songwriter Nicolai Dunger og Johan Lei Gellett (Boat Man Love, Kira And The Kindred Spirits)

Om Davenports andet album, "Out Into Nothing", skrev GAFFA anmelder Finn P. Madsen blandt andet følgende i sin firstjernede anmeldelse:

"'Out Into Nothing' har sluppet taget i det nordiske vemod en smule for at give de yderst velkomponerede sange en smule mere kant. På nær Wynona er der ikke mange danske bands, der har formået at tilsætte den traditionsrige genre personlighed eller at udfordre den. Davenport har siden sidst tilegnet sig et mere kommercielt rockudtryk uden helt at slippe de amerikanske vidder, og det er her, bandets eget personlige bidrag skal findes."


ANNONCE